X
 
 

Борисов ремонтира "Нотр Дам" (по дни)

2471 16
photo of Борисов ремонтира "Нотр Дам" (по дни)
Снимка: Actualno.com
Борисов предложи да помогне с реставрирането на катедралата "Нотр Дам". 

Почваме.

Ден 1

Избира се фирма за ремонта. Избрани се онези там двете фирми, дето сега няма да ги напишем, че много съдят тия, изучиха се, правят прес клипинг, следи се какво се пише и се завеждат дела - затова ви казвам ония двете, пък вие се сещайте - като през соца, цензура малко, свикнали сте. 

Ден 161

На настойчивите писма на Макрон, че все пак този ремонт може би трябва да започне, Борисов отговаря, че е зает да открива детска градина в Слатина, но веднага щом пререже лентата ще обърне и малко внимание на световното историческо наследство. "Ще светне бе, ще светне", казва и разказва на Макрон оня виц с "да спиш с баба", който е много любим и много цитиран от господин реставратора.  

Ден 165 

Почва се. Доставени са мраморни плочки. Приличат на подиума в БИAД и това изглежда така понеже са от подиума на БИАД. Нарисувани са слънца, слънчогледи, коне, диаманти и шкембе чорба - преплетени символи на всичко, дето мое се сетиш. На това, че някой възразява, че може би са все пак прекалено кичозни на фона на най-изискания културен град в света, бързо се обяснява, че ние знаем по-добре и вече веднъж сме го изпробвали и като цяло е окей и е хубавое, хубавое. 

Ден 365

Трафикът в центъра на Париж не работи. Метрото е блокирано, важни автобусни линии също. Нено Димов изтъква, че това е мярка, с която да се намалят вредните емисии и вече е изпробвана веднъж в България като в резултат на това въздухът около Орлов мост вече не причинява банален рак на белите дробове, а само спорадични левкемии заради паническата организация на белите кръвни телца да чистят цялата смрад, дето се е натрупала наоколо.

Ден 500

Малко встрани от левия гаргойл се появява странна постройка. Прилича на обща част и сякаш има сауна там. Шефът на КОНПИ, оказва се, е преценил, че от единия гаргойл може да се точи малко вряла вода в тръба, която да отвежда до сауната и там най-важните хора от държавата да си търкат гърбовете. Поканен е и разбира се, Макрон - да види колко е гот, може да му хареса тая ситуация, в която задните части на властта имат общи части, в които отпечатват задните си части, за да управляват като обща част самата държава.  

Ден 700

Оказва се, че катедралата имала собственик, господин Цветанов. Тъй като по принцип е безценна е било преценено, че той няма нужда дори да заплаща цена, понеже със сложни юридически термини става ясно, че щом няма цена, може да стане притежание на Цветанов безплатно. Въпреки това, той е положил всички сили да плати 4 пъти по-малка цена от нулевата, която е платил. На плахите обяснения на адвокатите му, че това не е необходимо, Цветанов е отговорил: абе аз така съм свикнал сега, давай да е 4 пъти по-малко, иначе ще взема нещо да се прецакам. На специална пресконференция, дадена в Елисейския дворец, запитан дали мисли, че това е морално, Цветанов отговаря да не му задават безсмислени въпроси и се отправя да води поредната кампания на ГЕРБ, в която се обикаля провинцията и се прегръщат различни баби и се снимаш с народна носия и пращаш таз тъпня на пресцентъра и той го праща на журналистите и те го пускат във вестниците. 

Ден 1000

България кандидатства за още европейски пари, тъй като е усвоила всички възможни, но катедралата все още не е поправена. На възражението на французите, че трябва да се възстановят и определени важни артефакти на изкуството, се отговаря, че са взети мерки: ще се направи една изложба на Вежди Рашидов вътре, нема да го оставим без изкуство това място. 

Ден 5067

Постепенно всички мигранти са се изтеглили от Париж, както и доста парижани: оказва се, че все пак българският проект е успял да обезопаси световна столица от опасни индивиди. Терористичните групи постепенно губят интерес към Париж, понеже на събрание там някъде в Терористичния Изток е взето решение, че българската държава върши по-добра работа, отколкото те биха могли. Около катедралата са били построени достатъчно перки на акули, на които всекидневно са се набивали 1000 души като във фатал на "Мортал Комбат" и са дали точно толкова жертви, колкото трябва.

Ден 50 000

Вие не сте живи, а това са вашите внуци, които са чували историята от дядо си как започнал ремонта на "Нотр Дам" и как може би има някаква възможност той да завърши по едно време с магистралата "Хемус". Здравейте, пишлемета! Да знаете, че ние живяхме в едни кофти времена, и когато светът губеше историята си, ние я пишехме, но толкова неграмотно, че ще завършим този текст с гдфйгдфйгиодфйиогдойосдйфиойиоайдиос, пък вие се оправяйте. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 46 потребители
 • Лиляна Кирилова 16 Лиляна Кирилова преди 4 месеца Профил на трол?
  Никой никога няма да оцени добрите качества на даден човек, а само лошите! Това сме хората в България!
 • Анонимен 15 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Продажни медиии, тва е иснитана! Вземете напишете нещо хубаво с което да зарадвате хората! Никой не го интересува нито за апартаменти нито за Франция!
 • Анонимен 14 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Хахах тъпаци такива, кой ви оправи улиците в държавата? Я помислете малко на кой се подигравате!
 • Анонимен 13 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  БОРИСОФ И ЗА БЪРКАНЕ НА КИРПИЧ НЕ СТАВА! НАЙ-МНОГО ГО БИВА ДА НОСИ БИРА НА МАЙСТОРИТЕ ;)
 • Севар 12 Севар преди 4 месеца Профил на трол?
  Едно от доказателствата за добре свършена работа е появата на герберската лайкучка - "маргаритка драганова" Колкото повече е запенена, толкова по-добро е попадението. Скъпо Маргей, благодарим ти. И до нови срещи :))
 • Христо 11 Христо преди 4 месеца Профил на трол?
  Долна работа! Абсолютен смешник! Ще се гъбаркаш с някой друг, не с премиера. Променя се общественото мнение с подобни глупости и се създава излишно напрежение
 • българин 10 българин преди 4 месеца Профил на трол?
  Ало автора, ти за равноправие на половете чувал ли си бе, гиди дискриминатор такъв, писал, писал, а най-големият специалист по ремонтите никакъв го няма, къде е другарката по руски бе, какви са тия самозванци дето ни ги навираш в очите като баш майстори, а другарката, къде е другарката?!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Браво! В десятката!
 • ГЪЛТАЙ, БЕ ПРОСТАК! 8 ГЪЛТАЙ, БЕ ПРОСТАК! преди 4 месеца Профил на трол?
  ПАК НЕ СТАВА ЯСНО ДАЛИ бОКУ ГЪЛТА ИЛИ ПЛЮЕ СЛЕД ФРЕНСКА ЛИБОФ! Моля запознати със случая да ни осветлят по въпроса. Само да споменем че е доста просташко да се плюе и нашия независим съвет е бОКУ да започне да гълта ако вече не го прави! Все пак чист биопротеин е тва А-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Оправиха България сега е ред на Франция. Мисля че Боко е прекалено кадърен за България, тук не го дооценяват. Най добре да се кандидатира във Франция. 😁Да си вземе и Цвъки и Веждичката🐒🐒
Нагоре
Последно в Актуално