Борисов ще умре от кеф, ако референдумът на Слави стане закон

29139
Борисов ще умре от кеф, ако референдумът на Слави стане закон
Снимка: БГНЕС

Победата на Доналд Тръмп в САЩ със сигурност подсили страховете на Бойко Борисов, че само след няколко дни ще трябва да дава оставка. Но дали това не е целта на Борисов?

Коментар на редактора

Медийна дребнавост и тарикатлък

Никой не спазва един от най-очевидните закони в България - този, че не се обявяват изборни резултати преди 20:00 часа в изборен ден. За...

Малко над 13 000 гласа трябват, за да се превърне референдума на Слави Трифонов в законово задължителен. И щом това стане, в сила ще влезе мажоритарната система в два тура с абсолютно мнозинство. Не искам да убеждавам никого до какво ще доведе това – достатъчно пъти в Actualno.com пускахме статии по въпроса, с изчисления. Който иска, да слуша – който не иска, да си заравя главата в пясъка. Тази система ще доведе до пълен монопол на големите партии. Примерите са безброй – като почнем от САЩ, където извън демократи и републиканци няма нито една партия в Конгреса, която да се знае от обикновения, неинтересуващ се човек и се стигне до нашите ширини, където в Грузия при мажоритарен вот за 50 депутатски места 48 отидоха за управляващите. А президентският ни вот е типичен пример - над 50% от гласувалите не искаха нито Радев, нито Цачева, но в крайна сметка ще получат един от двамата. Като добавим и втория тур, където подкрепилите загубилия няма да са искали победителя, 50-те процента стават още повече. Така ли избираме единодушно, с цветя и рози "личностите", които ще ни представляват уж всички?

Дойде ли мажоритарната система съгласно предложението на Слави Трифонов и сценаристите му, ГЕРБ ще има пълно мнозинство в парламента. И тогава фактическата диктатура на Бойко Борисов си е готова по закон. С волята на народа! Разбира се, Борисов е наясно с това – така че защо не Цачева да загуби, защо не да си даде оставката и защо не предсрочни избори, когато с резултат като на предишните би получил тройно повече депутати отсега? Затова и лидерът на ГЕРБ в предаването "Лице в лице" от 9 ноември подкрепи референдума и задрънка глупости как като намаляла субсидията за партията, олигархията ще дойде на власт. Няма да е заради това - заради мажоритарната система с абсолютно мнозинство в два тура ще е. И ще дойде ГЕРБ - с абсолютно мнозинство!

А междувременно ГЕРБ и БСП почнаха игричките "за пред хората" – в парламентарна среда. Скоро ще е съвсем ясно до какво ще доведе това. И тогава тези, които отиват да гласуват, щото Слави е много як и единствен ще ги смаже гадните политици, ще си спомнят за Николай Бареков и лаптопите му. Промяна хубаво искаме - остава да се сетим и каква точно е, за да не е "Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com