X
 
 

Борисов успя – убеди ЕС да се откаже от България

18691 9
photo of Борисов успя – убеди ЕС да се откаже от България
Снимка: eu2018bg.bg
Европейската комисия реши да прекрати засега наблюдението как се справя България по отношение на организираната престъпност, независимостта на съдебната власт и законодателната рамка за правосъдието. Това се оказа и най-положителният мониторингов доклад за България.

Коментар на редактора

Чувал бях, че от мастурбиране можеш да ослепееш, но със сигурност знам, че ако пиеш метилов алкохол, зрението изчезва. Предвид ишиаса на Жан-Клод Юнкер явно процесът е завършен!

Ако някой в Брюксел си мисли, че България се е справила с организираната престъпност, значи е абсолютен малоумник! Защото, поне досега, докладите стъпваха на наблюдение на списък от конкретни дела и не просто отчитане на предприетите мерки, но и анализ на тяхните резултати. А щом си говорим за анализ на резултати, нека поанализираме. Кое явно мафиотско убийство беше разкрито? Това на разстреляния Петър Христов, собственик на "Айрян Балкан" и пръв приятел на Цветан Цветанов по "политическа организация" във Велико Търново ли? А може би по делото КТБ осъдихме някого и го вкарахме в затвора? Проверихме и как Ахмед Доган си купи ТЕЦ "Варна" за цената на един по-скъп костюм? Хванахме някой извън бушона Петър Харалампиев за търговията с българско гражданство?

Егоизмът – цветето, което поливахме, за да убива нас и децата ни

Тази седмица, всъщност за поредна седмица, България беше „потресена” от поредното жестоко убийство. За капак беше и двойно ...

А независимостта на съдебната система в какво се изразява – че главният прокурор хич и не си прави труда да отиде в парламента и да каже как вървят нещата по знакови дела? Нали още преди година и половина беше решено това – на всеки 3 месеца да е там и да се отчита. Нещо да сте чули по-значимо от уж на хартия проведените 6 изслушвания?

Уникално заключение има за борбата с корупцията по високите етажи на властта – на Юнкероподобните още не им е толкова наглостта, че да спрат да я наблюдават дори временно. Ето го: "Ефектът от измененията на НПК що се отнася до бързината на съдебните производства се изразява в по-голям брой върнати дела в началната фаза на производството. Може би това е естествено по време на преходен период и отчасти отразява предпазливия подход на съдиите с оглед на новите правила". Значи връщаме още повече правосъдието, бавим и не произнасяме още повече присъди, но иначе напредваме!

Колкото и да е тъжно, вече е факт – Брюксел няма да ни помогне. Изключително глупаво е да очакваш, че друг ще ти помогне, ако не си помогнеш първо сам. А мнозина българи точно това очакваха и очакват от ЕС – да помогне решително да си оправим бакиите. Е, няма. Трябва да признаем, че геополитическият вятър много бързо издуха тези надежди – дойде Жан-Клод Юнкер, пръв другар на банкет, но не и за истинска справедливост апологет, вечната война между САЩ и Русия се изостри, появиха се много по-належащи за Брюксел проблеми като Brexit, Полша, Унгария и дори Румъния, а ние останахме пак отзад. Каква ирония – дори в най-важните, структурните проблеми сме вече на опашката. Отлично успяваме да се снишим, така че да сме проблем, но не толкова голям, че да се захванат с нас моментално и решително.

По отношение на хвалебствията от ГЕРБ за доклада – като сме толкова добре, защо не сме в Шенген? Защото просто няма как да стане с банкет за Юнкер. Самозаблудата няма да помогне – историята го е доказала!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!" Европейските доклади са предназначени не за политиците, а за народа. Те ни посочват какво не трябва да позволяваме на политиците да вършат, ако не искаме да става по зле. Това, че не го правим, тях не ги бърка. Те си имат начин да ги контролират, когато на тях им е нужно. ЕС не ни избира, не ни назначава и не ни сваля правителства.
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Защо очакваме ЕС да действа като СССР? Той, по условие, не се меси във вътрешните работи на държавите членки. Нито Мей, нито Орбан са им "удобни", но не пратиха танковете, както през 1956-та в Унгария. Всяка държава сама си избира управниците и сама носи отговорност за действията им. Ако народа си харесва управниците и действията им, се санкционира държавата, а не правителството. Всъщнос виж още ›› т, пак народа, който си ги е избрал и не иска да им търси отговорност за действията. Да чакаме ЕС да ни подреди държавата и да ни оправи живота е нереално. Каквото сами си направим - това! "Faber quisque suae fortunae." (Всеки е ковач на своята съдба.)
  : 2 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Забелязвам, че през нормалното работно време се активизират подлогите на Борисов! И не подбират изразите, идиотите! Което е знак, че лежперите в държавната и общински администрации са прекалено много! Време е за значителни съкращения там! А тази калпава власт в България, вече си е тръгнала, въпреки Юнкерчо!
 • Мани 6 Мани преди 9 месеца Профил на трол?
  Ачеев,какви мастурбаций,какви алкохолици,бръщолевиш.Ти от кои си,бе,Ачев.От тези,които предлагат задните си части ли?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Населението се топи бързо, до 2040-а българите – 5,86 милиона Екомисията да се НЕ занимава БЪл...те за нищо не стават лъжат само ...т.н.
 • Анонимен. 4 Анонимен. преди 9 месеца Профил на трол?
  Ачев,аз пък съм слушал,че ако те изчу...к. ат ще хванеш спин.Та,внимавай.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  "Ивайло Ачев - Кой съм аз – аз съм главният редактор на Actualno.com. Интересите ми са насочени главно към икономиката и спорта. Икономиката ме интересува, а спортът го обожавам..." Ами като се интересуваш от икономика и спорт, що се пънеш да пишеш за неща от които не разбираш бъкел бе Ачев!?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Готово сега само някой да се оплаче всичко в БГ е перфектно съдебна система е просто върха. Затворите са оълни престъпност няма имаме си едни честни политици и техния управник боко. Тези на улицата да се прибират веднага от европа казват че всичко е наред.
 • Баце 1 Баце преди 9 месеца Профил на трол?
  Ааачееев...е нема угодия за теб...ела ме хвани за ШЛИФЕРА за да мирясаш!!!
Нагоре
Последно в Актуално