X
 
 

Брекзита на Шрьодингер

9077 30
photo of Брекзита на Шрьодингер
Снимка: iStock/Guliver
Сценариите за Brexit започват да влизат в налуден режим. Доналд Туск публично обяви, че в Ада трябвало да има специално място за искащите Brexit, Тереза Мей се превърна в някакво странно същество, на което хем отхвърлят споразумието, хем все пак трябва да измисли някакво, говори се от време на време за втори референдум, а някъде преди много време имаше един Найджъл Фараж, който вече е далечен призрак от миналото, дето само е разбъркал говната, а после е избягал там, където Туск така или иначе иска да го изпрати. В тези общи налудности сценариите за решаване на кризата изглеждат така: 

1. Безкрайни преговори

Просто Brexit се преговаря безкрайно. Преговаря се 2019-та, 2020-та, 2021-ва и така нататък. Годините си вървят, премиерите се сменят, винаги става ясно, че нещо там ще се договори, но може пък и да не. Сключват се Споразумения за Предпазния механизъм на Проектодоговора по Националния Консенсус и още три-четири реда подобни работи. Накрая вече хората свикват - влизаш в ситуацията на парчето Can't Let You Go на Rainbow, в която "не мога да те пусна, въпреки че всичко е свършило". 

2. Референдум, който да отмени референдума

Значи, първо се прави референдум, който да реши дали да има втори референдум, който да постави отново въпросите от първия референдум. Втория референдум за първия референдум гласува да има трети референдум, който повтаря първия. Резултатите от третия референдум учудващо се оказват същите като тези от първия. Но не унивай. За всичко това си има четвърти референдум, който би могъл да подложи на дебат евентуалния пети, който да повтори първия и третия и при евентуален неуспех да предизвика шести, който да предложи културно седмия. 

3. Причаква се Юнкер в ситуация на дълбок ишиас 

Тоя човек в момента е единственият шанс на Великобритания. Може и трябва да бъде причакан в ситуация на дълбок ишиас и докато трае ишиаса да му бъдат тикнати всякакви споразумения, които да разписва.  

4. Разиграва се на "тука има-тука нема"

В крайна сметка така или иначе Brexit е почти 50 на 50, а ние отдавна сме специализирали подобно разпределение на шансовете в локални тарикати, които добре владеят илюзията на равните вероятности. Излизането от ЕС може да се изиграе на най-обикновен битак в Горна Оряховица. 

5. Британската провинция получава право на разходки и по-леки наеми в Лондонското сити 

Това, че София не е България не е нищо в сравнение с това, че Лондон не е Англия. Необходимо е по-аграрните части да получат известни отстъпки и възможности за участие в живота на Лондонското сити. Така в тях постепенно ще проникнат така необходимите проевропейски настроения, които при преиграването на точка 2 да дадат резултат. 

6. Чака се Европейския съюз да се разпадне

В крайна сметка и това е вариант. Европейския съюз все някога, все пак, ще се разпадне. Тогава вече мечтаният Brexit ще изглежда много по-лесен за изпълнение. Макар че съществува и една зловеща възможност: да се потъне в абсурдизма на Шрьодингер и да се обсъжда дали да напуснеш нещо, което го няма. По подобен начин например ние обсъждаме дали да напуснем държавата. 

7. Оказва се, че Туск е прав и верно се отива в Ада за тая работа

А какво ако Туск е прав? Има си казани за всичко - убийства, кражби, бг политика и там някъде, между изневярата и гордосттта - казан за Brexit. Още Свети Петър те гледа с подозрително око, а като се приближаваш към него на голямата плазма в Чистилището върви кадъра, в който си пуснал бюлетина за излизането от ЕС. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Foxwagen "Костенурка" и Кремиковци 10 Foxwagen "Костенурка" и Кремиковци преди 9 месеца Профил на трол?
  С избор на още не съществуващ самолет платено на зелено заради опция да летим до планета Марс както и пазпаботена концепция за още по-вече социални разходи при замнеса на държавните органи в личен живот на граждани (Наредба и закон за съвъкуплението по графика и 5 годишен план) ние виждаме потенциал особен на един изтъкнат в власт персонаж . Бихме могли да се попитаме вместо мерки за съвъкуплениет виж още ›› о да се създаде заетост плюс нормални заплати . Бихме могли да се попитаме вместо мерки за полет до Марс да даваме средства например за китайски самолет с опция полет до Луната (няколко часов вместо три годишен транзит до Марс) . Бихме могли да се попитаме вместо мерки за бюджет на зелено след 5 години (тогава ще е разработен тоз Марс-Самолет) бюджет следваща година с самолет от Швеция или Италия , плюс опция за производство на части за самолета тук в България . Бихме могли да се попитаме вместо мерки за тайната вечеря в Белия Дом да имаме съвпътстващи визия с партнори от Европейски Съюз за развитие както индустриално така и социално . Бихме могли да се попитаме вместо мерки за дела заради Европейски Конвенции вклочително и възможни стълкновения с Харта ООН да си изградим правен модел Евро Съюз . Но си имаме персонаж в властта .
 • puschi puschi searchin USA - inside -outside 9 puschi puschi searchin USA - inside -outside преди 9 месеца Профил на трол?
  Beach Boys Hit 1962 : да такива били времена ! Един грубняк като Дъртия-Дългия от каменоломието на Строителни Войска в Перничкият Рудник не ти би бил необходим за да стигнеш до нещо по различно . Пък на другата страна , без як хубаво палто дава ? Да не се заблюдим в онези рудници ,едните по преференциялни , защото облъчванията , други пак по опасни , защото остаряла технология - където да си ? виж още ›› Рак или умора ? Трифонов и колегата му не заслужават да се подиграват с онова . Личното ми просто мнение . Но щом отседнали в долният етаж на бункъра НДК , каквото още да им се пука - другата странана монета . Жалко че българската демокрация се циркулира само около така наречените в западна европейска социално-политология изрази като военнизиран комплекс . Да ! Имахте на въоръжението комплексното СС- едикояси . Да : сега пак на ново въртелешката една и съща , друг приюм , същият резултат . И всичките знаят , пожелаят , харесат . Турция - Ердохан СС 400 , България Ф-16 . Военен комплекс . И така демокрация . И така партиенно постранство . И така политици както и политика . Какво друго да се добави : Банев , друг такъв ли ? Заради забава в погасителните облигационни срокове едва ли да са го предали от НАТО-Франция с международен заповед до незначима алиш-вериш България ли ? Значи , там имаме случка типичназа делата около приватизации в дабечните 1990 до днес , само с разлика , отчерк , продължената дейност по старому преди 1990 .Иначе цялата обществена инструкция става някакси безмислено : военен комплекс - търговия с оръжия вместо любимата на общество занимавка смъркане на кокаина .
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ако изтрезнееш, напиши нещо!
  : 0 !
 • късно е : Rauschgift Marlboro & Merlot 8 късно е : Rauschgift Marlboro & Merlot преди 9 месеца Профил на трол?
  Да , късно . Има ли значение, на другата клавиатура да съм ? Както погледам - едната един въпрос , другата друг въпрос . Сибир : Не ме попитай , нещата такива каквито са ... за какво се спомнях всъщност ? Приятелят ми починал внезапно от грипът , калифониско свинско . Не е интересна тематика , същото ЕС-Комисия и това вече урегулира ли ? Имаме ли вече в брюкселската бюрокрация разработен план за у виж още ›› мора при или / и под условията на калофинийския свински грипен ? Може ли да се умира внезапно при и под условията на ония грипен калофонийският-свинският и , щом настъпило събитието : с или без погревението ? Високо радушната скръб ли ? От това да не се пренесе другаде ли ? Не знам . Всъщност не исках да упоменя името , но името му си е било ДАЙВ от Босвелийското , ималприятели както и приятелки всякакви - Томас , Мария . Скървим ,но колкото скърбим се нарадваме на добрата вест - че знаем ти , аз , другите , тръгнал си от тук другаде . ДАЙВ : ТОРА ТОРА ТОРА , както и Кинг Ричард . Томас . Пост Скрипт : не съм говорил с Мария , нито видяли сме си . Но както знаеш , България някакси друго . Така че - смятам за меродавен да ти предам най добрите пожеланията и от Мария , както и от Босвелийското село . Дайв , лека ти пръст .
 • имахме рзговор , интересен и забавляващ 8.1 имахме рзговор , интересен и забавляващ преди 9 месеца Профил на трол?
  колкото ми е било начално трудно с твоят английски , колкото ми е било някакси непознат тематика , толкова моментът до моментът в дискурсът с тебе разбрах малко-по-малко повече от скритите в себе си тайните , онези за който никой никога по никакъв повод са приказали , макар че ... и така нататък . Сега Роол си стяга багажът , и тоз ще ми лиса . Останат от старият отбор Роджър&CiE , както и др виж още ›› угите . Стийв не те упоменал в последният разговор , той сам себе си е много задълбочен , така че почти всеки от НАС тука в Провадийското носи нещо ... поради какво сме дошли тука ? Дейв , have a good time . We are the Monkeys .
  : 1 !
 • рьодинге 7 рьодинге преди 9 месеца Профил на трол?
  всъщност блогът си загубил насоченост ... някои да оправят дилемата ?
 • уважаеми Еди-Коя-Си 7.1 уважаеми Еди-Коя-Си преди 9 месеца Профил на трол?
  ония ден прочетох че съотношението богатите-имащи спрямо зависими-неимащи в световен мащаб би било 2% притежаващи 90% , както и останалото . На пръв поглед , как така , си мислех и аз . Но какво означава рудиментарно обобщена тази цифрова комбина ? Че на един работодател попадат 50 работници . Както обратно , инвестирал 9 дяла , плаща равно на един дял . Съгласен съм да спорим . Но общо взето съот виж още ›› ношенията тревожни ли са ? Или по-скоро оправими без какво и да е било голяма промяна ? Ето : маи прочетох онова в публикаците на Световната Банка ли ? Ай-Ем-Еф ли ? Или чух някъде ли ?
  : 2 !
 • Special Drawing Rights 7.2 Special Drawing Rights преди 9 месеца Профил на трол?
  до като сме под опека , това си е въпрос . А не погрешно разбирането , дали има коалиция от Биниту-Могъщи-Мърфи Мупетци с всячески пожелания както за ирански-персийският хайвер така и за митически човеци-летци от гръцката еяпопея на Аполон , Троя , Одесос . И така приключим мили ми Дечица днешната бройка на лъши и измами из голямото въображението . С поздрав и на нео-ближо животно от онова предав виж още ›› ането , щото не е под всякаква критика , а прилича на Saustall .
  : 2 !
 • Октомври 6 Октомври преди 9 месеца Профил на трол?
  FREE ULSTER /FREE EIRE UNITED/ FREE ALBA FREE CYMRU. YOU*LL NEVER WALK ALONE MY IRISH BROTHERS AND SISTERS UP I.R.A. F...F United k. F...F queen F...F eu*nato F...F
 • при нас обстановка е малко по сложно 6.1 при нас обстановка е малко по сложно преди 9 месеца Профил на трол?
  благодарим за принос из централното управление на мангизите ни . въпреки уважените усилията ви , денги нямаме . Така че , благодарим за илюсията . Да живее Дърто-Дългия , въпреки пряко предаване , вместо MAZ-записираното с Тедди Канада Беер . Помежду друго : щом на Дърто-Дългия му си ближи , защо при и под БГ условия да видим ? Ще се снижим на нивото където сме : Средно-американско , ония шлаух от виж още ›› Бананови Рез Публики помежду Биг-Брадър и Винитута от Юга .
  : 4 !
 • По интегриращо в тези коментари е 5 По интегриращо в тези коментари е преди 9 месеца Профил на трол?
  скороста на появя , сиреч колко време отнеме публикуване след изпращането . Оказва се че филтъра чрез който минава словоред пожелава за бърза обработка словоред от старинен приюм - най-бързо преминат общо приетите формулировките от оземдецетите както деветдесетите години миналият век . Там по проста причина че сме ги чули тези истини поне 1000 плюс една нощ съмнения не будит .
 • Bee Gees : най големите хитове ТОП 100 4 Bee Gees : най големите хитове ТОП 100 преди 9 месеца Профил на трол?
  1962 - привличане на доброволци Виетнам , 20.000 : Сюрфин Ю-Ес–Ай ; 1968 - 500.000 войска плюс Т-62 бомбардировки след ТЕТ Офансива : Масашусетс ; Рибаунд 1978 : Джон Траволта , Сатурдай Найт Фивър .
 • Кампучея , 1978 4.1 Кампучея , 1978 преди 9 месеца Профил на трол?
  niente problema
  : 2 !
 • Slawi Trifonow Alzheimer ли е това ? 4.2 Slawi Trifonow Alzheimer ли е това ? преди 9 месеца Профил на трол?
  Добър ден . Какво последва числото седем ? Правилният Ви отговор ше , шял да е осем . Вашият отговор по поственият въпрос от екип 5-километър какъв (ще е) ? Благодарим . Следващ въпрос : ... , ръцете пред главата както и редовно вдигане на *попото* по време на времено-синхрнонисираният запис - има ли облекчението от това че крещиш , обиждаш , притесняваш , тормосиш , шанташираш дечицата си в пре виж още ›› даването пред зрителският екран относно въпрос че ти се първо-образец на поведенческата занималния в масовата блокова занималния *семейство с две нефинансирани-не пожелани 2 дечица* ?
  : 2 !
 • Slawi Trifonow Alzheimer ли е това v.2 light? 4.3 Slawi Trifonow Alzheimer ли е това v.2 light? преди 9 месеца Профил на трол?
  още в началото въпрос един и същ . а вече повече 20 години . оценката в поведенческият ми собствен план като зрител Слави Шоу подреден: 1.шантаж с стри записки от изгорял архив на кремъл *Партиен Дом* , София - съответно липса както на транслитерация , така и на просрачност типово-строй Горбатчов-Рейгън . Тоест не сме стигнали до ония пряг , какъвто например Чехия-Унгарич-Румъния-Полша постигнали виж още ›› . Или още по-наясно : нямаме на показ доказателства че не сме общество от ново-сталинисти . Да се добави какво ? 2. бой
  : 2 !
 • Илюсионисти от БТв както Славчо 4.4 Илюсионисти от БТв както Славчо преди 9 месеца Профил на трол?
  да ни обесят в собствените ни си дворове след ISIS управление в България . Това си е резултат от двадесет годишен преход висшата политика на висшата ни политическа класа . А сега да си окажат както и платежоспособни за старите пропуснати сгрешенията , така и за показ "We Can" , Виниту и Олд Шатърхунт . Абе , кога почнем да строим каналата за сладководнистният речноплавателният съд пре виж още ›› з Казахстан до Монголия?
  : 2 !
 • едно лафче от Концлагерът на Нацистите 4.5 едно лафче от Концлагерът на Нацистите преди 9 месеца Профил на трол?
  Косата остригана и прибрана били продадени на Международния Червен Кръст . Оттам до Канада , където изплетоха пуловерите на подводничарски състави . Лафче Голямо . Из Годишниците на Червения международен кръст . Даже с таблици ... са по лесно разбиране на обхватна дейност .
  : 2 !
 • Аврам 3 Аврам преди 9 месеца Профил на трол?
  Всъщност, главната причина за Брекзит е ясна за всеки,който наистина се интересува от темата. Британия е "старата родина" На САЩ. И това никога не се забравя. А САЩ нямат никакъв интерес от силна и сплотена Европа пък и нали затова бе създаден ЕС -да се противопостави успешно на долара и щатската икономика. ЕОЩ срещу САЩ. Затова и Британия винаги е била Троянския кон на САЩ. "Неолиб виж още ›› ералния пудел" на Вашимгтон, както понякога я наричат. Така че онзи, който размъти водата си е ясен. Наричат го и още "Световната империя на злото" :)
 • Да , ясно ! А как стои въпрос с ... 3.1 Да , ясно ! А как стои въпрос с ... преди 9 месеца Профил на трол?
  България ? На кого тя е старата родина ? По на юг или по на север ? С Black&White в ерата на интернет-информация да стоплим завчерашната стара манджа , има ли привършеници за това , успех вечтае ли такъв подход ?
  : 2 !
 • The Bee Gees 3.2 The Bee Gees преди 9 месеца Профил на трол?
  След залез на поп-музика от шейсетите и хитове като Масашусетс или Сюрфин Ю-Ес-Ай и други подобни ушни калове по стила Рои Орбинсон , братята Гибб намериха новиат стил си в дискоманията в край на седемдесетите , каквато си е била един ранен смес от 16-траково рекординг мешинс както и Рап-Ез-Дилайт , но с повече интонация пак нан ново в стил на Рои Орбинсон . Коя песен на Рои Орбинсон би могло да н виж още ›› и възтерши днес , петдесет години след тези тогава феноменални перфроменси ? Кара Миа ?
  : 3 !
 • Октомври 3.3 Октомври преди 9 месеца Профил на трол?
  Ама ХАЙДЕ не бутай ес към борците срещу Сащ. Обединена Европа е НОНСЪНС , АКТА ЗА РАЖДАНЕ НА ТАЗИ Европа е ФАЛШИВ И ПЛАГИАТСКИ. НЕ ИМАЛО НИКАКВА гръцка демокрация , гръцката антична история е НАША/ БЪЛГАРИЯ*Р,МАКЕДОНИЯ/ ПРОСТО Е ТАКА.
  : 2 !
 • will 2 will преди 9 месеца Профил на трол?
  Макар да ми хареса опитът за ирония в статията, тя е толкова пресилена, че разваля всичко. Доста повърхностно писание. Лош опит.
 • какво да се очаква ? 2.1 какво да се очаква ? преди 9 месеца Профил на трол?
  Има и телевизионни предавания където очевидно водещ модератор не си знаече на седми ден по календар следва осмият . Но Дърто-Дългият нито е Брекситър , нито е политик , нито шоуто адресира друга група освен заспали пред телевизора мутрите от излез на демокрацията ,вече в пенсионна фаза на активният им живот с съответните хормонални дисбаланси и промени . Както на Брексит му липсва някаква Виагра , виж още ›› така и на телевизионните шоута понякога е както с оная супа без сол .
  : 2 !
 • Варасан 1 Варасан преди 9 месеца Профил на трол?
  Ам сега?- всичко това не върви нито по оста фили и фоби, нито глобалисти -антиглобалисти,комунисти - антикомунисти, че на това отгоре не може да се пише и за Путин. Но пък що да не може? Що да не бъде изкаран именно той виновен за Брекзита като подстрекател и таен насърчител? Ура! Айде, почвайте.... :)
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  А ти защо задъвка на Путин Путя му Ленина?!
  : 8 !
 • Il richiamo dell’ambasciatore francese a Roma per consultazioni in patria 1.2 Il richiamo dell’ambasciatore francese a Roma per consultazioni in patria преди 9 месеца Профил на трол?
  а за това едва някой да си мисли или да си търси някакво авторство в Русия. Така че проблемите и въпросителни имат много по-задълбочен характър отколкото това каквото се отразява в ежедневните новини . Освен това , може ли да се очаква че ловийсти , парламентаристи , политици от Британия тихомълком гледат как Европейският Съюз разпилява като кокшка тяхното желание за ново начало в взаймните им отн виж още ›› ошения ? В такъв момент да си намерят един съюзник par faite , вслучая скандал между Италия и Франция , божи дар !
  : 3 !
 • La France a-t-elle eu raison de rappeler son ambassadeur à Rome ? 1.3 La France a-t-elle eu raison de rappeler son ambassadeur à Rome ? преди 9 месеца Профил на трол?
  Ама сега ? Сега брекситират едновременено както Франция така и Италия в изпревара с Англия ! 24 часа на ЛеМанс !
  : 2 !
 • The French ambassador’s recall ought to remind Italy 1.4 The French ambassador’s recall ought to remind Italy преди 9 месеца Профил на трол?
  трудни времена ?
  : 3 !
 • Eine Provokation zu viel: Frankreich ruft seinen Botschafter aus Italien zurück 1.5 Eine Provokation zu viel: Frankreich ruft seinen Botschafter aus Italien zurück преди 9 месеца Профил на трол?
  Чудо за три дни или окончателната дата за разпад на Брюксел ?
  : 3 !
 • Франция отзывает своего посла из Италии 1.6 Франция отзывает своего посла из Италии преди 9 месеца Профил на трол?
  Да Капо !
  : 3 !
Нагоре
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...