Българин умря при терористичен акт – някой политик нещо да каже?

13668
Българин умря при терористичен акт – някой политик нещо да каже?
Снимка: БГНЕС

Късно през нощта в сряда срещу четвъртък, крайнодесен екстремист атакува два бара, в които се пуши наргиле и уби 9 души, като рани четирима. Сред убитите се оказа и българин – 32-годишният Калоян Велков.

Смъртта на сънародника ни реално е първият случай на убит при терористичен акт в Европа, откакто това стана реална опасност след пика на бежанската криза от Близкия изток, Афганистан, Пакистан и Африка преди 6-7 години. И стана така, че българин беше убит не от ислямски екстремист, а от европейски! Човек, който сам отправи съответните послания и обяви, че убива с определени подбуди – класическо описание на тероризъм!

Нарочно изчаках да мине вчерашния ден – да има време за реакция. Но о, чудо, и сега не виждам такава – от най-върлите патриоти в държавата. Няма ни гък, ни стон от хора като Костадин Костадинов, Волен Сидеров, Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов, дори Валери Симеонов - хората, които носят политическия етикет "патриоти". Нито гък и от управляващите - евроатлантиците от ГЕРБ! Бойко Борисов лее лакърдии - за винетки, за еврото, но точно за уж събитие, от което да разбира - нали е бивш главен секретар на МВР, няма и дума. Нито гък от борещите фашизма особено силно на дати като 9 май БСП! Нито гък от "опозиционерите" евроатлантици - ДПС! "Демократична България" също си трае! Нищо, нищичко!

Защо така, уважаеми патриоти? Убиецът не е ислямист. Убитият не е от ромски произход. Не е джендър поне. Убитият оставя семейство - малко дете, баща, майка, жена, брат, роднини! Не се е случило ли? Няма политическа тръпка ли, какво? Или понеже е чак в Германия, не е важно? Обаче това е престъпление от омраза - не просто някакво си криминално деяние, престъпление от омраза! Защото Калоян де факто е бил емигрант - икономически! Ние обаче нали сме против икономическите имигранти ...

И в България има какво да се види в тази насока. Видя се насред Софийския университет "Св. Климент Охридски" само няколко часа преди Калоян Велков да загуби живота си. Видя се как крайнодесни "българско производство" се намесиха в дискусия за възраждането на фашизма - макар и мътно, слабо, само във Facebook и някои сайтове. И нещо няма много-много реакция на това – нито институционална, нито политическа. Само главният прокурор стартира проверка на организаторите на Луковмарш още преди инцидента в СУ – да видим докъде ще стигне това действие.

А нещата съвсем не са за пренебрегване. С мълчание няма да стане. С мълчание не се противодейства. С мълчание в първата половина на XX век се е стигнало до Хитлер. Та е време и политиците ни да обърнат внимание – защото само отделни гласове от обществото не стигат!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com