Черно море - от София до Бургас

13700
Черно море - от София до Бургас
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Магистрала като Черно море! Това явление имаме у нас. Само хвалбите ни останаха. Пътуваме си в приключение по спомени из любимите български пътища, с които управляващи и някои управлявани се хвалят от години. Жалко, че хубавите думи са само от телевизора. А мечтаната реалност е доста далече от погледите ни. "Направих ви магистрала като слънце", си спомням, че каза един ден някой. Малко по-късно този така прехвален път се превърна в развълнувано Черно море с вълни от 3-4 бала височина. Та чак от морска болест може да се разболееш. Вълна след вълна, след вълна... и скок-подскок, кръпка до кръпка.

Къде е пяната ли - тя се създава от шофьорите. Те трошат достатъчно нерви, докато се "пенят", изпочупвайки колите си. Десните ленти в двете посоки от пътните платна на автомагистрала "Тракия" са се превърнали в стари кърпени хиляди пъти гащи, които все повече се късат. Истинско предизвикателство е пътуването там.

Предлагам, за да не се похабява този така оформен офроуд път, да се прави ежегодно състезание за най-малко поражения върху автомобила, след ползване на магистралата. Победителят ще спечели усмивка по радиото. За закупената винетка ли питате и за предстоящите тол такси - важното е да сме живи и здрави. Останалите страни-членки на Европейския съюз могат само да завиждат на даденостите, с които разполагаме. Нашето Черно море се разпростира от София до Бургас.

Не сте забелязали ли, уважаеми, началници на държавата? Възможно е, ако си шпорите с 200 км/ч в лявата лента. Взели сте мерки? Да, поставени са знаци за ограничение на скоростта на 90 км/ч. Аз си мислех, че е по-логично да се отремонтира. А, да, забравих - пари няма! Огледайте се леко наляво и леко надясно, "потанцувайте" върху вълнообразния асфалт с возилата, с които Ви придвижват, усетете как пътуват обикновените хора - простосмъртните. После си припомнете колко пари дадохте за цялата тази хвалба и на кого. Накрая помислете 'що ли се оплакват гражданите. И ако пак достигнете до извода, че всичко е наред и се направите на слепи, си купете лупи и ми се обадете аз да ви повозя в панорамна обиколка на пътищата в нашата родина.

Автор: Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com