X
 
 

Черно море - от София до Бургас

10991 5
photo of Черно море - от София до Бургас
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Магистрала като Черно море! Това явление имаме у нас. Само хвалбите ни останаха. Пътуваме си в приключение по спомени из любимите български пътища, с които управляващи и някои управлявани се хвалят от години. Жалко, че хубавите думи са само от телевизора. А мечтаната реалност е доста далече от погледите ни. "Направих ви магистрала като слънце", си спомням, че каза един ден някой. Малко по-късно този така прехвален път се превърна в развълнувано Черно море с вълни от 3-4 бала височина. Та чак от морска болест може да се разболееш. Вълна след вълна, след вълна... и скок-подскок, кръпка до кръпка.

Къде е пяната ли - тя се създава от шофьорите. Те трошат достатъчно нерви, докато се "пенят", изпочупвайки колите си. Десните ленти в двете посоки от пътните платна на автомагистрала "Тракия" са се превърнали в стари кърпени хиляди пъти гащи, които все повече се късат. Истинско предизвикателство е пътуването там.

Предлагам, за да не се похабява този така оформен офроуд път, да се прави ежегодно състезание за най-малко поражения върху автомобила, след ползване на магистралата. Победителят ще спечели усмивка по радиото. За закупената винетка ли питате и за предстоящите тол такси - важното е да сме живи и здрави. Останалите страни-членки на Европейския съюз могат само да завиждат на даденостите, с които разполагаме. Нашето Черно море се разпростира от София до Бургас.

Не сте забелязали ли, уважаеми, началници на държавата? Възможно е, ако си шпорите с 200 км/ч в лявата лента. Взели сте мерки? Да, поставени са знаци за ограничение на скоростта на 90 км/ч. Аз си мислех, че е по-логично да се отремонтира. А, да, забравих - пари няма! Огледайте се леко наляво и леко надясно, "потанцувайте" върху вълнообразния асфалт с возилата, с които Ви придвижват, усетете как пътуват обикновените хора - простосмъртните. После си припомнете колко пари дадохте за цялата тази хвалба и на кого. Накрая помислете 'що ли се оплакват гражданите. И ако пак достигнете до извода, че всичко е наред и се направите на слепи, си купете лупи и ми се обадете аз да ви повозя в панорамна обиколка на пътищата в нашата родина.

Автор: Атанаска Маркова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 5 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Един Мафиот реже лентички и се хвали с неговия отличен асфалт . Кой краде ? Ами като се строи магистрала с камък от забоите на рудниците, със сгурия и пепел, кой се "нагушва", ами този, който после разнася куфарчетата на когото трЕбе ! Що не попитате един Прасегледач от мааала Банкя ?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Отговорът - Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" !
  : 1 !
 • Шофера 1 Шофера преди 2 седмици Профил на трол?
  Ние се клатим по "магистралите", а един банкянски пеерас го клатят анадолските манафи. ТАКА КЛАТЕНЕТО Е ЗА ВСИЧКИ!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  който не му харесва магистралата да минава по стария път идеален е...имаш избор...
  : 12 !
 • Димитров 1.2 Димитров преди 2 седмици Профил на трол?
  До1.1 И двата пътя съм си ги платил ,така че ще мина от където си искам .Въпросът ми е кой краде от парите ми докато строи пътища ?
  : 7 !