Циганията на ДПС добива безмерна висота

8764
Циганията на ДПС добива безмерна висота
Снимка: БГНЕС

Вчера, някак между капките, както обикновено се случва за важните неща в България, ДПС внесе пореден законопроект. Този път той е насочен в изгода главно на ромите. И гласи следното - "Когато със заповед на кмета или решение на общинския съвет бъдат премахнати постоянни или временни жилищни постройки, обитавани от хора с постоянен или настоящ адрес на съответното място, кметът се задължава да подсигури и настани тези граждани с предимство в резервни общински жилища или в други общински жилища на територията на общината."

Коментар на редактора

При земетресение първо си спасяваш живота, не цъкаш в Интернет

В събота срещу неделя вечерта (22-23 ноември) тревожна новина разтърси интернет – във Варна, Добич и Северна България беше усетен...

Това предложение на ДПС е не само нахално, но и предпоставка за две неща – нарушение на закона и корупция. Нека ги разгледаме едно по едно.

Първо – по презумпция на закона не можеш да регистрираш като постоянен или настоящ адрес жилище, което не е узаконено. С което предложението на бившия общински съветник на ГЕРБ в София за периода 2007 – 2011 година Илия Илиев се превръща в парадокс. Защото бутането на постройки с общинска или кметска заповед става или ако са незаконни, или ако се строи някакъв обект и има отчуждаване на имоти. Е, ромските махали, за които говори Илиев и които са заплашени от булдозери, със сигурност не са обект от национално значение. Говорим в повечето случаи за незаконни коптори. Или за незаконни палати, понякога, но все незаконни. И какво иска сега ДПС – хем да можеш да си построиш някъде „къщурка”, без да искаш от никого разрешение, хем като дойдат да ти я бутнат, да получиш и обезщетение след това – законно жилище? Грабвам чука и дъските и хуквам към Северния парк да се уредя.

Второ – корупцията. С този законопроект, ако стане закон, се поощрява и без това масовата практика да се приемат за постоянни или настоящи адреси сгради без т.нар. Акт 16. ДПС отдавна живее на база ромски гласове – куп схеми за купуване на гласове преди и след избори виждаме по въпроса по телевизиите. Но с такъв законопроект ДПС се грижи „електората ѝ” да си остава безнаказан за законите, важащи за другите. Стига вече – етническа толерантност не значи едни да плащат, а други не. Доган, Местан и Курбан Байрям да си гледат работата – ако това мине в парламента, мигновена оставка на всички подлизурковци там!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com