Да приключваме драмата с логото

6548
Да приключваме драмата с логото

Общественото жури за избор на ново туристическо лого на България не излъчи финален победител в конкурса. Това съобщиха вчера (29 април) от съобщиха от Министерството на туризма.

Дори българските граждани да стоят добронамерено зад идеята за ново лого, на всички със сигурност вече взе да ни писва с драмата около сложните, дълги и явно много трудоемки избори на визия.

Настоящата процедура е стопирана заради "журито" от ПР спецове, представители на медии и туристическия бранш, експерти и разни тем подобни. Проблемът е, че при гласуването повечето се въздържали.

Първо, да не задълбаваме в крайно шизофренното поведение да се съгласиш да си жури на нещо, а след това да се въздържиш.

От злополучното гласуване станало ясно че повечето от хората, извършили титанично трудното усилие да гласуват, са подкрепили Вариант 1 (на снимката). Станало ясно и че според онлайн анкетата на сайта на министерството, повечето българи също подкрепят Вариант 1.

Тогава кому е нужна тази дандания? Замразяване на процедурата, увисване на новото лого, евентуален нов конкурс?

Общественото жури за новото туристическо лого не можа да избере победител

Общественото жури за избор на ново туристическо лого на България не излъчи финален победител в конкурса. Заседанието, в което участва...

Или избирайте Вариант 1, който е явният фаворит, или спрете с тези конкурси! Колко пъти поръчки, варианти, пари? Колко пъти процедури и бумащина?

Или хората в министерството, които в интерес на истината направиха нужното конкурсът действително да е относително прозрачен, да проявят решителност, или да се откажат от идеята за ново лого. И да си останем вовеки веков със старото с розата, нищо драматично няма да се случи.

И едно допълнение. Това фиаско нагледно показва защо журитата за такива обществени въпроси, свързани единствено с одобрението, са абсолютна глупост. Следващия подобен път - направо с подсигурената платформа за онлайн гласуване. В крайна сметка такива неща трябва да се решават единствено и само от гражданите, за да няма проблем след това с общественото недоволство.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com