ДПС и ГЕРБ - една любов силна, но извънбрачна

7544
ДПС и ГЕРБ - една любов силна, но извънбрачна

Една извънбрачна любов в българската политика започва все по-ясно да личи. ДПС и ГЕРБ толкова видимо се обичат, че човек се чуди какво още чакат, та не се вземат.

Всъщност и така си им е добре. На пръв поглед нямат претенции един към друг, съдейки по изказването на Пеевски, че няма да искат министри нито в сегашното правителство, нито след ротацията. Това звучи невинно, но само до момента, в който се замислим дали пък не ще министри, защото някои и така си работят за него?

Кадрите на ДПС далеч не винаги са точно министри. Пеевски си има хора и на заместник-министерски постове, и шефове на дирекции - ключови, разбира се.

Съдейки по рязката поява на Доган на сцената, можем да допуснем, че нещата са узрели за публичност. Досущ като в класическите извънбрачни връзки. Появява се любовницата и гръмко обявява връзката с цел да унизи законната половинка. Капризно потропва с краче и заплашва, че всичко ще извади на показ. Че ще разведе гаджето и ще лиши семейството от дом, кола и вила. И че ако не стане на нейната, ще проглуши света. Леко в кресчендо ми звучи нонстоп тръшкането на Пеевски, размахващ поучително пръст с повод и без повод - както на чужди, така и на свои.

Всичко това затвърждава впечатлението за извънбрачна любов, не толкова чиста, колкото леко по сметка, леко използваческа.

Ние това сме го виждали вече, само че в не чак толкова изострена ситуация. ДПС по едно време беше ун аморе гранде на БСП. Че и дори за стратегически партньор го бяха обвили другарите. Получи се, разбира се - управляваха заедно и таман да турят Пеевски начело на ДАНС, работата се размириса.

И днес се вижда с просто око, че ГЕРБ и ДПС имат общи интереси и допирни точки по доста управленски казуси. Имат и общи фигури, поставени вероятно след щателен кастинг и междупартийно съгласуване. Инфилтрирали са във всички ведомства свои хора, които активират само по определени въпроси.

Казват, че извънбрачната любов е най-сладка. Поповете пък казват, че е грях. Ние от нашата си камбанария можем да кажем само това, че клатейки не-коалицията, Борисов сам ще си сложи капан, в който го чака Сокола. От него няма да има измъкване, а само еднопосочно движение към историята.

Споменавайки Доган, няма как да не припомним, че неговият ТЕЦ Варна е със сериозни задължения. Говори се, че не само това тормози Почетния председател, имало и други дължими милиони. Та връщането му под прожекторите имало не толкова за цел да впечатли публиката, колкото да подсигури на Доган и партията му финансова стабилност. Тя обаче, поне на този етап, няма как да се случи без участието на Борисов, който продължава да се изживява като титуляр на всички не-коалиции, сглобки и прочее. А си е титуляр само на собствената партия, поне към момента.

За съжаление, плановете им могат да се реализират съвсем скоро. Слушайки как Пеевски гълчи депутати наляво и надясно, вотът на недоверие може и да успеее - рано или късно. Ако правителството на Денков падне, това просто ще докаже връзката между грешниците, които най-накрая може и да се вземат.

"И тогава, тогава, предвиждам такъв живоооот!...

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com