Дързост, красота и шеф на СОС - епизод 2345-и

8038
Дързост, красота и шеф на СОС - епизод 2345-и
Снимка: БГНЕС

Пак не видяхме бял дим над "Московска" 33. Макар да беше предложен консенсусен кандидат в лицето на Цветомир Петров от ПП-ДБ, общинарите решиха отново да играят всяка коза за свой крак. Така отделните трима кандидати получиха гласовете само на своите собствени общински съветници. Което може и да е нормално на пръв поглед. И на първо гласуване. Но при седем, повтарящи се като досаден тъп сериал гласувания, не е нормално да имаме все този резултат.

Дори в "Дързост и красота" са се случвали различни и интересни неща, моменти на изнедада, вълнуващи обрати - поне така твърдят онези, които са го следили. Ние обаче сме принудени да гледаме до откат тъпото шоу, което все по-ясно издава почерка на Бойко Борисов. Знаем какъв е той - ако няма да управлявам аз, няма да управлявате и вие. Ей така, напук. А сега да ви видя - като ме не щете, как ще се справите.

Вероятно лидерът на ГЕРБ е спуснал окръжно да не се прави компромис с председателското място в Столичния общински съвет, разчитайки по този начин да държи ПП-ДБ в кьошето. Поне докато мине ротацията и получи онова, което желае в национален мащаб. Едва тогава може да им отпусне София, при това - не изцяло, а колкото благоволи.

Още: Черен дим: След седем опита СОС още е без председател

Общинарите от ГЕРБ имаха идеалната възможност да опровергаят това подозрение. Просто трябваше да се споразумеят с колегите си. Да кажат като сериозни и отговорни управленци какво точно искат и какво дават. Вече толкова сме свикнали на политически пазарлъци, че едва ли някой щеше да им се разсърди при открито поставени условия. Но не, те се инатят като детска градина. Подобна инфантилност даже в последно избрания парламент не сме виждали.

Столичани се умориха от тази безкрайна дързост и още по-безкрайна красота - само се огледайте. Ами да, ужасно изглежда София. Без бюджет. Без истинско управление. И без надежда, затъвайки все повече в тъпия сериал.

Хората на Борисов вероятно си дават сметка, че поведението им е видно не само в столицата. Цялата страна се интересува от София, защото редица други общини са в известна степен в подобна ситуация.

Тази отмъстителност няма да доведе до нищо добро. Напротив, при нови избори ГЕРБ ще изгуби още фенове. Гледайки какво правят или по-точно какво не правят избраниците, електоратът доста ще си помисли дали пак да заложи на Борисов с неговия стил да играе напук.

Още: Няма бял дим над СОС: Седми провал в избора на председател (СНИМКИ)

Шансовете за сглобка в София все още не са изчерпани. Но тя е възможна само ако общинарите надскочат тяснопартийните и тяснолидерските си маниери на работа и се сетят за какво са пратени там. Да работят. Да вземат решения. Да направят така, че в София да се живее по-добре - да е чисто, добре уредено и приятно. Градът да е привлекателен и за истинския бизнес, не само за корумпетата по всички етажи на властта.

Ако не проумеят най-сетне това просто нещо, на лудналия вече софиянец не се знае какво ще му хрумне. Най-вероятно ще изругае тъпия сериал и ще дръпне щепсела.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com