Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

23819
Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител
Снимка: БГНЕС

Отечеството е в опасност. За пореден път. В цялата конституционно-процедурна бъркотия се усеща безизходица и паника. И единствено лидерът на "Възраждане" е готов с правителство. Единствено той ще ни спаси, защото останалите или са се изложили, или са се изчерпали, или просто са се побъркали.

Неслучайно Костадинов излъчва тази увереност. Може и донякъде да го помпат социологическите сондажи, но напълно логично е именно при него да отидат тези, които съжаляват за предишния си вот. А те са гласували за всички замесени в днешната кризисна ситуация, единствено без ДПС. Само от тях Костадинов няма какво да отмъкне. От останалите обаче има, и още как.

Първи ще притичат към него сърдитите на Нинова леви избиратели. Тя каквото можа, направи. Днес имаме едно ляво, по-раздробено отвсякога. БСП едва ли ще успее да задържи хората, симпатизиращи на Русия. "Възраждане" има не само по-ярка проруска позиция, но и доста агресивно отношение към ЕС, НАТО и приемането на еврото. Така че за левите засега Костадинов е най-приемлив. Разбира се, ако не се получи истинско голямо ляво обединение, но то все повече изглежда като някакъв светъл идеал и все по-малко - като реален план за действие.

Още: Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Към Костадинов вероятно ще се прелеят и разочаровани от "Промяната" гласоподаватели, както и онези, за които Борисов вече не е номер едно. Радев пък едва ли ще сколаса с прословутата си Неродена мома - ние я чакаме поне от 5 години.

Но дори да не се случат всичките тези неща, Костадинов изглежда напълно готов за Спасител. Дори и да му се наложи да изчака още малко за позалезе Борисов, все някога и това ще стане. Самочувствието обаче се гради постепенно. С решителни крачки напред. Например, знаейки и заявявайки, че няма кой да ти подкрепи правителство в този момент, все пак да си готов с министрите. Или пък да си даваш сам оценка колко много те иска народът.

Не е толкова далеч назад времето, когато и Борисов играеше така. После знаем през колко различни етапи премина и как се извиси над конкурентите си.

За нас, клетите избиратели, ще остане да избираме между един бивш и един бъдещ Спасител. Каква ще бъде разликата? Какви промени ще са възможни? Дали не е твърде наивно изобщо да се надяваме на промени що се отнася до корупция, търговия с влияние и тотален контрол над съд и прокуратура?

Още: Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Затова изборът ни ще е все по-труден, особено ако не вярваме в спасители на Отечеството - доста сме такива в България, лошото е, че на избори ходят да гласуват голяма част от тези, които вярват и в Дядо Коледа. Но ние знаем, че ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят, нали?

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com