Хапче ще замести неприятните инжекции

4573
Хапче ще замести неприятните инжекции
Снимка: Thinkstock/Guliver

Едва ли има човек, комуто е приятно да му бият инжекция. Някои дори изпитват неистов ужас от игли, а при децата въпросът също е много деликатен, въпреки че не са малко лекарствените препарати, при които това е единственият начин да бъдат приложени.

Водени от тази идея, специалисти от Масачузетския технологичен институт са разработили хапче с микроигли по повърхността. Благодарение на него много от гореспоменатите лекарства ще могат да се приемат през устата,премахвайки необходимостта от инжектирането им, съобщава сайтът Медгаджет.

Мислите, че знаете всичко за тялото си?

Човешкото тяло е невероятно точен и съвършен механизъм. За съжаление ние възприемаме, протичащите в него процеси като нещо съвсем обикн...

Хапчето е с покритие от чувствителен към киселинността материал, който се разтваря след попадане в червата. Благодарение на него капсулата не се различава от стандартните таблетки и не дразни хранопровода.

След поглъщането и разграждането на покритието му, мускулите на стомашно-чревния тракт, които придвижват храната напред, притискат хапчето, принуждавайки го да освободи съдържанието си през микроиглите.

Технологията все още е концептуална, но дава надежда на милиони хора с диабет, както и на тези, които е боят от игли,че животът може да стане по-добър без спринцовки.

 

Хиляди планински върхове има на океанското дъно

Американски и европейски изследователи са открити хиляди планински върхове на Земята, но именно това са направили,  съобщи Би Би С...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com