HTC Windows Phone 8X – следващият супертелефон на Майкрософт

11951
HTC Windows Phone 8X – следващият супертелефон на Майкрософт

Трябва да признаем, че телефоните на Майкрософт не завладяха особено мобилния свят. Същото се случи и с Nokia Lumia 900, въпреки големите средства, които компанията вложи, за да я промотира, пише Cnet.

HTC е поредният производител, решил да се използва Windows Phone 8 платформата за новите си телефони. Очаква се новият HTC Windows Phone 8X  да бъде съчетание от висококачествени части и атрактивен Lumia дизайн с различни цветни панели.

Първи впечатления и дизайн

Първото впечатление от HTC Windows Phone 8X е, че дизайнът му много напомня на Nokia Lumia. Той има подобна правоъгълна форма с леко заоблени ръбове и освен това включва подобни панели с ярки цветове. Цветовете на панелите включват калифорнийско синьо, графитено черно, светло жълто, огнено червено.

Устройството има 4,3-инчов супер LCD дисплей, който е приятен за очите, а минималистичният дизайн придава елегантност на пластмасовата конструкция.

Характеристики

Интересна част от новия HTC Windows Phone 8X са неговите високооктанови компоненти. Той има 1,5 GHz двуядрен Snapdragon S4 процесор – същият процесор, който ще захранва Lumia 920 и щатските версии на HTC One X и Samsung Galaxy S3. Телефонът има 1GB RAM, но това най-вероятно няма да бъде проблем за операционната му система Windows Phone 8. Windows Phone 7 бе лека и ефективна операционна система, да се надяваме, че и новата ще бъде такава.

Другите спецификации на телефона включват 8-мегапикселова камера, LED светкавица и HTC процесор за изображения. Камерата на телефона може да прави снимките бързо, с почти нулево закъснение на затвора.

Windows Phone 8 има елегантен интерфейс, въпреки че не позволява да бъде променян, чрез добавяне на нови специални джаджи, както е при Андроид. Тук единствено можете да настройвате големината на иконите на екрана.

Перспектива:

HTC Windows Phone 8X определено има бъдеще, но за да се справи с конкуренцията ще му трябва нещо различно от другите. Истинският ключ е в това, Майкрософт да създаде търсене на Windows Phone 8. Ако софтуерът носи вълнуващи, нови възможности, решения на съществуващи проблеми и е приятен за работа, тогава новият 8X и други подобни устройства ще имат шанс на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com