X
 
 

И пред камера властимащите в София лъжат хората в очите!

26311 5
photo of И пред камера властимащите в София лъжат хората в очите!
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Ще съдействаме на прокуратурата, за да се установи дали заменката, при която строителната фирма НИКМИ АД получава имот, на който иска да строи небостъргач от 43-44 етажа е законна. Това увериха общинските съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Ботьо Ботев, Силвия Христова и Михаил Владов по време на среща с граждани на "Стрелбище".

Коментар на редактора

Съдът не пуска дело срещу считана за незаконна от прокуратурата заменка, подписана от Бойко Борисов

Няма да има дело относно решението на Столичния общински съвет (СОС) да даде още през 2006 година чрез заменка апетитен имот на строите...

Тази позиция, изказана на нарочно събитие, специално организирано да успокои страховете на жителите на „Стрелбище“, е факт от края на февруари! Тя не беше шумно оповестена и дойде, след като на главния архитект Здравко Здравков и общинските съветници от ГЕРБ Силвия Христова (тя е и председател на Комисията по архитектура и градоустройство), Ботьо Ботев и Михаил Владов трябваше да отговарят на въпроси на жителите на "Стрелбище" ще стане ли факт строежа на 44-етажна сграда точно на кръстовището на булевардите "България" и "Петко Тодоров", в единствената по-голяма градинка на квартала. Проектът е на строителната фирма НИКМИ, собственици на която са Милчо Благоев и Николай Козанов.

Един от поставените въпроси на представителите на общинската власт беше ще съдействат ли в подкрепа на подготвен от прокуратурата протест срещу решението на Столичния общински съвет (СОС) от 2006 година да бъде направена заменка, с която Благоев и Козанов да получат апетитния имот – имот, който по-късно е предвиден да стане зелена територия. Отговорът е известен и го има и на ВИДЕОЗАПИС (най-долу в статията) - ако някой нещо не си спомня какво е говорил (специално думите на съветник Ботьо Ботев - от 19:39 минута нататък, които бяха подкрепени от присъстващите на срещата му колеги от ГЕРБ): "Позицията е такава - ние ще съдействаме на прокуратурата и съда с необходимата документация, с това, което можем да направим да се постигне окончателно решение, което да удовлетворява обществения интерес".

Само че реалността е друга. Защото в решението на съда, с което не се допуска (засега) дело против заменката, личи следният текст: "Ответникът СОС чрез процесуални представители адвокат В. и адвокат П. изразява становище за неоснователност на протеста"! Или с други думи Столичният общински съвет работи ПРОТИВ отмяна на решението си, ПРОТИВ обществения интерес в конкретния случай! Нищо изненадващо, но гнусно, грозно и долно след многократните уверения на общински съветници от ГЕРБ, че няма да бъде позволен строеж на небостъргач, че те и партията им стоят зад хората и искането им да не живеят притиснати от бетон отвсякъде! Колко струват тези обещания при видимото от съда положение?

В позицията на адвокатите на СОС има и друг интересен момент: "Твърдените в протеста (на прокуратурата) пороци биха могли да обосноват незаконосъобразност (на решението на СОС да хариже имота на НИКМИ), а не претендираната нищожност". Именно на това основание съдът не допуска да почне дело – защото така подадената жалба не е за незаконосъобразност, а за нищожност! Точно това показва и колко прокуратурата пък си върши работата по случая с идеята да спре безобразието! Защото мотив за незаконосъобразност има – че решението е взето не с квалифицирано мнозинство от 39 съветници, а от 38! Но прокуратурата явно не набляга и дори не споменава това обстоятелство! Все едно да можеш да биеш дузпа и да решиш да риташ топката към тъча!

Общински съветници от ГЕРБ обещаха съдействие за прокуратурата заради небостъргача в "Стрелбище"

Ще съдействаме на прокуратурата, за да се установи дали заменката, при която строителната фирма НИКМИ АД получава имот, на който иска д...

Съдебното решение може да се обжалва в срок от 7 дни. Ясно е къде е грешката на хартия на прокурор Радослав Стоев. Въпросът е дали неговата грешка е като обещанията на общинските съветници?!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Тин 4 Тин преди 1 година Профил на трол?
  Наглостта им на тия е само един от издайническите сигнали, намекващи за това, което се случва с страната: затягане на режима, засилване на репресията срещу всеки, който не е от "наШТе", с крайна вероятна цел реставрация на тоталитаризма. Проблемът е, че няма парламентарна сила, която да дава индикации, че е готова да противостои на процеса. След поредното нагло посягане на правата ни, виж още ›› с цел разчистване пътя за ликвидиране на всеки неудобен бизнес (не че и сега възможностите са малки), отново единствените, които се опълчиха, бяха партии извън НС. Излиза, че тия, които все нещо правят за обществото са извън парламента, а някакви съмнителни типове се имат за "статукво". Нагло и неприкрито ви лишават от права и нормални условия за живот, като дори си позволяват да аргументират действията си с "изисквания на Брюксел".... Единственото решение, за което се сещам, е обединението на всички демократично мислещи хора. Поне временно забравете за различията си и се обединете срещу пълзящия тоталитаризъм.
 • ГЕРПедерастията в до шия! 3 ГЕРПедерастията в до шия! преди 1 година Профил на трол?
  боко и шайка краднат бетер цигани!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Я ми посочи един, от високите етажи на властта през последните 30 години, който не е крал като за последно, а защо имат възможност да го правят аз няма да ти кажа. Отговори си сам!
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Лъжци , апаши , шанаджии , еничари , кърджалии , башибозук , и всички представители на най долната каста примати са в администрацията на Бъкгария дани и гиспода . От вас зависи живота ви , свободата ви , достойнството ви , бъдещето на децата ви. Вие решавате кои искате да бъдете , орки , мордорци или цивилизовани и модерни хора . Решението е ваше .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Мамка им лъжлива дееба.