Как румънците заразиха българските прасета*

18659
Как румънците заразиха българските прасета*
Снимка: iStock/Guliver

"Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да направим. Замогнаха се хората. Сега ходим и чистим, чистим". Така премиерът Бойко Борисов обяви идващите и минаващи през България обикновено към Гърция румънци за преносители на вируса на африканската чума.

За сведение на г-н Борисов, в Румъния африканска чума има от над 1 година. Само че допреди това лято в България чума нямаше. Та в следващите редове ще се опитам да отгатна как така и защо стана да има - ползвам аналитичния метод "Тиква":

1. Румънците не са идвали в България досега, защото Черноморието ни не е било достатъчно бетонирано - затова сега напъплиха това лято, стана бетонно красиво!

2. Мигрантите нали са необразовани, объркали са запад със север и от Турция са духнали към Румъния, съборили са ни Великата свинска стена в Силистренско, която удържаше заразените румънци и те са нахлули в пробива, търсейки евтин олинклузив - нищо не може да се направи при такова бедствие, природа е!

3. Румънците не са яли свинско досега - тактика за предпазване от терористична дейност, ама Бойко нали спря мигрантите и проядоха пак, гадовете!

4. Румънците не са ходили към Гърция досега, защото и там управляваха комунисти (Сириза), както и у тях (в Румъния им казват официално "социалдемократи"). Обаче вече дойде "Нова демокрация" и ...

5. Лаура Кьовеши лично е пренесла чумата, защото е разбрала как може да ни обезвреди - убива прасетата в правосъдния ни сектор и Румъния ни изпреварва пред началниците в Брюксел! Помним, помним как Кьовеши дойде тук преди 2 години и Лозан Панов как я докара всъщност! Още тогава е станало, ама десните екстремисти са го пазили във фризера, нали издържа 1000 дни там и ето - сега свалят правителството! Обаче Цветелина Янева варди на входа на спалнята!

Между другото, доста упорито в България не говорим за фуража като преносител на чума, след като в Румъния това го обсъждат също от над една година. И нещо интересно за финал - през юли миналата година Romania Insider публикува информация, че синът на де факто управляващия в Румъния лидер на социалдемократите Ливиу Драня - Валентин, продал 10 000 прасета от свинекомплекс, който управлява. Сигурно е случайност - все пак Драгня хич и не влезе в затвора заради шуробаджанащина! (влезе, вижте линка, ако сте оперирани от чувство за ирония)

* Материалът би трябвало да има хумористичен отенък, но предвид времената, в които живеем, не съм много сигурен така ли е - ще гледам по телевизията, там ще ме ориентират към стабилността!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com