Кое ще му бъде „умното” на умния часовник?

1263
Кое ще му бъде „умното” на умния часовник?

Часовникът има дълга история, но именно сега е на път да се превърне в основно поле на сблъсък на технологични конкуренти. Очаква се след около две седмици южнокорейския гигнат „Самсунг” да представи своя смартуоч – устройство, което според клюките ще разполага с камера, високоговорители и сензори, които ще отчитат кога някой го гледа.

Конкурентите му от „Епъл” обаче няма да останат по-назад. Техният айуоч също ще бъде представен скоро, като се смята, че той ще може да прави връзка с Интернет. Вероятно публиката ще се запознае с новите устройства на Световното изложение за битова електроника в Берлин, което започва на 4 септември.

Samsung Galaxy Mini S4 ще се появи на бял свят през юли

Малкото братче на смартфона Galaxy S4 - Samsung Galaxy Mini S4, ще се забави до средата на юли. Конкретна причина за отлагането на появ...

Въпреки че подробностите около смартуоча се пазят в тайна, все пак вече има известна информация. Смята се например, че екранът на часовника ще се включва автоматично, когато китката се мести към лицето. Движението също така ще активира специални приложения, подобни на тези за смартфоните.

Времето далеч няма да е единственото, което умният часовник ще показва. Той ще отчита и изминато разстояние в крачки, изгорени калории, дори пулса на притежателя си. Вероятно ще има тъчскрийн, като все още има спекулации дали той ще бъде квадратен или правоъгълен, който се огъва по формата на китката.

Според експертите смартуочът едва ли ще може да се свързва директно с Интернет, но чрез Bluetooth технология ще може да прави връзка със смартфон или таблет. Една от най-интересните функции на устройството ще бъде, че, свързвайки се с телефона, то ще показва кой ни търси в момента, без за това да се налага да вадим телефона си от джоба или чантата. По същия начин ще се виждат и имейлите, които се получават.  

Производителите на умните часовници се надяват устройствата са следващият хит на пазара и през 2014 г. да продадат над 5 милиона бройки.

Забавят продажбата на новия Samsung в САЩ заради голямото търсене

Неочаквано високото търсене на новия смартфон "Самсунг Галакси Ес 4", надвишава планираните доставки, което ще забави продажбите на аме...

Идеята за смартуоч се върти в електронното пространство от близо десетилетие – Майкрософт предложи свой вариант още през 2003 г. Някои устройства на компании като Sony, Pebble и базираната в Италия i`m Watch вече се предлагат в магазините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com