Комплексарите не трябва да помирисват пагон

12635
Комплексарите не трябва да помирисват пагон

Feeling да ни развържат ръцете. Ако хванеш повечко тен, гориш. Искаме работа, ток, газификация! Ще ги имате, товарете ги на вагоните. Всички тези призиви, с илюстриращи снимки, се появиха във Facebook профила на прочулата се покрай Нощта на белия автобус полицайка Анна Витанова.

Коментар на редактора

Безгръбначността струва 136 лева

Колко евро прави 136 лева пенсия? Това попита известната от близкото минало българска естрадна певица Стефка Берова в ефира на Нова тел...

Ако Витанова действително е написала това, то последствията трябва да са такива: Наказателен кодекс на Република България, Чл. 108. (Доп. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм., бр. 99 от 1989 г., бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

Точно защото все още се пишем правова държава, подчертавам „ако Витанова е написала това” – защото с Facebook никога не знаеш кой всъщност пише от нечий профил. Както и никога, никога не знаеш кой е виновен за конкретно престъпление, преди да се съберат всички доказателства по случая. Затова и по презумпция всеки е невинен до доказване на противното – от полицая до последния циганин. Което не означава, че при основателно съмнение правосъдните органи трябва да действат като невинни агънца – те трябва да докажат кой какъв е, на тях им е работата, затова сме държава – уж. Но МВР и прокуратурата многократно са доказали, че обичат да си кротуват, когато идва ред за трудни случаи и решения.

Омразата и наперените приказки, които се появиха във форумите след новината какво е пуснато от профила на полицай Витанова, не са учудващи. Мнозинството, при това голямото, от коментари варираха от „браво” та до „да става вътрешен министър”. Искрено се надявам повечето да са тролове, но нещо ме съмнява – глупостта не ходи по гората, а по хората, отдавна доказан житейски факт.

По-интересно е обаче дали наистина някоя полицайка си мисли, че ръцете ѝ са вързани. Вързани за какво – да намери виновния за седем души, свършили в болницата? Да го изправи пред следствието? Да разкрие кой прави схеми, за да процъфтяват криминалните елементи в гетото на „Орландовци”? Или в което и да е друго гето? Да спипа политическите плазмодии, които използват всеки социален проблем, за да нагнетят напрежение в тяхна полза? Да хване кой точи пари и провали „ромската интеграция”? Кой Ви пречи, госпожи, госпожици и господа от МВР и прокуратурата? Не е законът със сигурност. Пречи ви, че години наред я вършите като кучето на нивата. Преборихте само анорексията през целия Перход – добре го каза адвокат Хаджигенов. А когато МВР е символ на корупция и некадърност в очите на обикновените граждани, тогава комплексите почват да тресат – първо в интернет, после и в реалната реалност. Пожелавам на всички ни комплексите да си останат по форумите.

Няма кой да съжали МВР, което не протестира срещу "Пеевщината"

Три дни протест, че и повече. Това обещават полицаите, които още на 12 юни излязоха на протест срещу пенсионната реформа. И по-точно &n...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com