Личната война, взела за заложник целия туризъм

14853
Личната война, взела за заложник целия туризъм
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Отново е лято и отново продължава измислената борба на Валери Симеонов да превърне в реалност своя блян за едно безшумно Черноморие.

Упоритостта, с която прави ненужните си рейдове по барове и дискотеки, прилича по своята ирационалност на нещо, продиктувано от дълбока и неизлечима детска или юношеска травма. Но това са си негови проблеми.

Наш проблем е, че целият сектор туризъм е заложник на един човек, който без каквато и да е експертиза, просто от силната позиция на необходим коалиционен партньор, се ползва с търпимостта на властта да се разпорежда със съдбата на целия бранш.

Националният борд по туризъм подкрепи предложението курортите да бъдат с отделен статут

Предложението националните курорти да бъдат с отделен статут е навременно и ще даде сигурност пред инвеститорите и туристическия бранш....

В мечтите на Симеонов Черноморието, но най-вече и особено важно - Слънчев бряг, са едни тихи места, в които цари романтична идилия, заведенията пускат приглушена музика, а ако има някакъв джангър, той приключва към 20:00 часа, за да могат и тези, които си лягат с кокошките, да спят спокойно.

Не е много изненадващо, че тези блянове не се споделят със същия ентусиазъм от министерството на туризма. От там, с подкрепата на голяма част от местната власт, Националният борд по туризъм и изобщо, хората от бранша, настояват националните курорти да са с отделен статут и в тях да има диференцирани норми за шумовото натоварване. Това е нелоша идея, която отдавна щеше да е реализирана, ако ресорната власт не беше принудена да търпи и някак да преговаря с бесовете в главата на Валери Симеонов.

Защо планът на министерството е добър? Защото България, подобно на много други туристически държави по света, може да бъде дестинация за разнообразен тип туристи. Нищо не пречи да е ясно и регламентирано къде какво може да се види, опита и изживее.

Има места за културно-исторически туризъм, за балнео и СПА ваканции, за семейна почивка и е абсолютно целесъобразно да има места и за парти туризъм. Просто защото тази ниша е голяма и доходоносна. Младежи от цял свят се стичат към курорти в Майорка, Гърция и къде ли още не, единствено с цел да обикалят заведенията цяла нощ. И от това туризмът в тези държави само печели.

Ангелкова: Турция ни конкурира в привличането на руски туристи

България става все по-предпочитана туристическа дестинация, която предлага качествен туристически продукт на разумна цена. Това каза ...

Когато избереш Слънчев бряг, знаеш къде отиваш. Курортът не е подходящ за тиха семейна ваканция или за пенсионерско море. И няма нужда да бъде. Бреговата ивица на България е голяма, ако някой иска да прекарва безшумни спокойни вечери, има предостатъчно места.

Диференцирането на туристическия поток може да бъде печеливша стратегия, защото по този начин България ще се позиционира като дестинация, която предлага за всекиго по нещо.

Личната война на Валери Симеонов обаче застрашава тази стратегия. Той иска да превърне Слънчев бряг в Равда, от което никой няма да спечели. И е въпрос на малко здрав разум най-накрая да бъде спрян.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com