X
 
 
 

Марешки има право за хомосексуалните и властта - донякъде

9653 2
photo of Марешки има право за хомосексуалните и властта - донякъде
Снимка: БГНЕС
Безспорно една от темите на миналата седмица беше изказването от трибуната на парламента на лидера на "Воля" Веселин Марешки и последвалите от негова страна обяснения, че всъщност не е имал предвид обида към хомосексуалните, а че когато са във властта, те могат да са зависими, защото крият сексуалните си наклонности. Същото се отнасяло и за зависими от алкохол и дрога.

Коментар на редактора

Гейовете хем искат да правят прайдове, хем като влязат във властта, се крият

Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки, според когото точно прикриването на различни зависимости - хомосексуални, хетеросексуални...

Абсолютен факт е, че щом стане въпрос за държавна позиция на по-високо ниво в България, няма открито признаващ си гей. Не сме явно на нивото на Люксембург, където премиерът им официално има еднополов брак и няма никакво брожение по въпроса. На Балканите да си гей е трудно, а когато стане въпрос за хомосексуалност и власт, става невъзможно. От тази гледна точка сексуалните наклонности могат да бъдат използвани от хора с лоша помисли – имат доказателство и шантажът тръгва. И това си е в ущърб на обществото.

От друга страна обаче Марешки нагази в темата като слон в стъкларски магазин. Съвсем явно от парламентарната трибуна той тръгна да бори несправедливостите по света с "хомосексуалист", като тонът му беше далеч от доброжелателен. Да не говорим, че декларирането на каквито и да е сексуални наклонности не значи нищо и не можеш да бъдеш съден какъв си. Няма някаква официална статистика или дори неофициална, но всички далавери, които изплуват и които "красят" политическата класа са все по икономически интереси т.е. за пари. Така че по-добре конфликтът на интереси по отношение на имущество и парични средства на хората, заемащи публични постове, да се преследва и наказва по-строго, отколкото става сега. Или по-простичко, като за български политици - като те хванат с къща или екскурзия, която не можеш да платиш със заплатата си за 100 години, отиваш в затвора.

В този ред на мисли Марешки може да обясни как се съчетава позицията му за мажоритарен вот като символ на независимост на народен представител и факта, че 11 от 12 негови депутати са директно свързани с него – чрез икономически връзки. Ще гласуват ли тези депутати така, както той им каже, или ще имат собствено мнение? Нали настоява, че е различен – ако се наблюдава парламентарно поведение като при другите партии, където всичко е под строй, независимо, че може да става въпрос да се гласува да продадат майките си, тогава за какво са ни още 12 такива?

В петиция призовават Марешки да разкрие хетеросексуалните си зависимости

Радостина Георгиева и Борислав Димитров, лидери на неформална инициатива „Българи за асексуален парламент“ призоваха, в спе...

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Единственото ,което трябва да се осигури на Педерастите е ...достъп до психиатрична помощ!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Бай Кольо 1 Бай Кольо преди 9 месеца Профил на трол?
    Прав е Марешки за хората със зависимости на високи постове.А юнаците от софия праид,да не се изсилват толкова,защото много добре знаят,че балканите не са Люксембург.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.