Марешки има право за хомосексуалните и властта - донякъде

11212
Марешки има право за хомосексуалните и властта - донякъде
Снимка: БГНЕС

Безспорно една от темите на миналата седмица беше изказването от трибуната на парламента на лидера на "Воля" Веселин Марешки и последвалите от негова страна обяснения, че всъщност не е имал предвид обида към хомосексуалните, а че когато са във властта, те могат да са зависими, защото крият сексуалните си наклонности. Същото се отнасяло и за зависими от алкохол и дрога.

Коментар на редактора

Гейовете хем искат да правят прайдове, хем като влязат във властта, се крият

Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки, според когото точно прикриването на различни зависимости - хомосексуални, хетеросексуални...

Абсолютен факт е, че щом стане въпрос за държавна позиция на по-високо ниво в България, няма открито признаващ си гей. Не сме явно на нивото на Люксембург, където премиерът им официално има еднополов брак и няма никакво брожение по въпроса. На Балканите да си гей е трудно, а когато стане въпрос за хомосексуалност и власт, става невъзможно. От тази гледна точка сексуалните наклонности могат да бъдат използвани от хора с лоша помисли – имат доказателство и шантажът тръгва. И това си е в ущърб на обществото.

От друга страна обаче Марешки нагази в темата като слон в стъкларски магазин. Съвсем явно от парламентарната трибуна той тръгна да бори несправедливостите по света с "хомосексуалист", като тонът му беше далеч от доброжелателен. Да не говорим, че декларирането на каквито и да е сексуални наклонности не значи нищо и не можеш да бъдеш съден какъв си. Няма някаква официална статистика или дори неофициална, но всички далавери, които изплуват и които "красят" политическата класа са все по икономически интереси т.е. за пари. Така че по-добре конфликтът на интереси по отношение на имущество и парични средства на хората, заемащи публични постове, да се преследва и наказва по-строго, отколкото става сега. Или по-простичко, като за български политици - като те хванат с къща или екскурзия, която не можеш да платиш със заплатата си за 100 години, отиваш в затвора.

В този ред на мисли Марешки може да обясни как се съчетава позицията му за мажоритарен вот като символ на независимост на народен представител и факта, че 11 от 12 негови депутати са директно свързани с него – чрез икономически връзки. Ще гласуват ли тези депутати така, както той им каже, или ще имат собствено мнение? Нали настоява, че е различен – ако се наблюдава парламентарно поведение като при другите партии, където всичко е под строй, независимо, че може да става въпрос да се гласува да продадат майките си, тогава за какво са ни още 12 такива?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

3 предизборни изненади и компромати, идеални за след празниците

Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com