Медиите раждат институционалната перверзия

5273
Медиите раждат институционалната перверзия

Медиите са отговорни за това, което потребителите им коментират след материалите им, включително във Facebook. Това внушиха членове на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) по време на сутрешния съботен блок на Нова телевизия по темата с наложено наказание за дискриминация на „Тази сутрин”. Институционална перверзия, коментира един от двамата водещи на предаването Виктор Николаев.

Коментар на редактора

Газ до дупка - назад!

Или намаляваме скоростта в определени участъци по двете ни основни магистрали – „Хемус” и „Тракия”, или щ...

Да, перверзия е това наказание. Но то е отражение на това, в което сме се превърнали. И за което всички носим вина.

Вина носят и медиите – не бива да се заблужаваме. Защото те са огромен фактор при формирането на човешкото съзнание, особено в наши дни. И поради факта, че болшинството от медиите са частни т.е. капиталът е на първо място, изведнъж се оказва, че границата между пари и морал е прекалено тънка.

Защо медиите масово канят провалени лица да дават експертни мнения по важни въпроси - типичен пример Бареков? По този начин се постила червената пътека за институционалните безумия днешните смешници утре стават експерти на важни постове и да назначават смешници на други важни постове. Контекстът в медиите е най-важен и понеже той е винаги субективен, намират се веднага по милион гледни точки за всичко и всички и се прокарват под флага на "свободата на словото", без да се мисли за косвените последствия. А тези последствия после стават преки!

Натискът на медиите трябва да е насочен точно срещу институциите - ежеминутно да им се набива в главата кой е лошият пример и кой добрият, да не се дава никаква трибуна на лошият. Субективизмът е по-малко субективен, когато се спазва един простичък принцип – права срещу задължения. На хората им е писнало всички да имат права, но само едни да са със задлъжения. И тъй като медиите тази плоча я пробутват постоянно като им изнася, време е всички в бранша да си дадем сметка, че като дойде ред за явна несправедливост, трябва да я отразяваме с факти и да не минаваме на схемата „моята несправедливост е по-важна от твоята”.

Турският ДАНСwithme - да не стане и у нас така?

Двама убити нападатели, един убит прокурор – това преживя Турция през вчерашния ден. Тогава двама членове на "Народен Революционе...

Actualno.com подкрепя колегите от Нова телевизия, защото е напълно несправедливо да се говори за дискриминация при цитат на стар материал, а да няма дискриминация, когато някой крещи „българите на кайма”. Само когато на проблемите се гледа открито, тогава ще има решение. И самоконтролът не се състои в това да мълчиш, а да посочиш проблема, да търсиш решението му и да го намериш. Другото е перверзия!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com