X
 
 

Моята лична стратегия за детето

7093 10
Моята лична стратегия за детето
Снимка: iStock/Guliver
Термините "риск от увреждане", "риск от изоставяне", "емоционално насилие" или "бедност" да не бъдат довод за отнемане на дете. Това поискаха онзи ден някои българи – колко са на брой, оставям на тяхната съвест.

Ден по-рано от онзи ден, едно дете загуби живота си. То беше хвърлено от мост при Габрово – от де факто пастрока си. Проверих – той не е гей. Не е норвежец. И норвежки гей не е. Той е българин – с присъда заради това, че намушкал двама цигани. По съвременните български Facebook стандарти с тази биография може да го наречем дори патриот.

На такива патриоти не бива да им се вземат децата, ако са в "риск от увреждане", "риск от изоставяне", "емоционално насилие" или "бедност". Това го искат хора, които се пишат за патриоти – пазят българщината, с автопоходи на хоро.

Съжалявам, не съм съгласен. Никога няма да бъда съгласен безмерната глупост, разпалена от първичен страх, да бъде еталон за поведение. Докато сивото вещество в главата ми помръдва, няма как да се съглася – особено с аргументи кои закони не трябвало да се променят едикак си, след като такива предложения дори не са официално оповестени. Официално значи писмено, качено в публични източници - сайтът за обществено обсъждане на закони, норми и стратегии към Министерския съвет, официалните сайтове на министерства и общини.

Едно дете загуби живота си само тази седмица, защото продължаваме да отказваме да мислим върху това, което всъщност е голям проблем. А със сигурност за България далеч по-голям проблем от търсещите да насилват деца норвежки гейове са чисто по патриотично българските насилници като този от Габровско. Или като Викторио Александров, който застреля невръстното си дете и жена си. Или като още много такива случаи, в които не се стига до медийната среда просто защото още не става въпрос за убийство - "само" за насилие, физическо и психическо. Борете се сега с вятърни мелници, уважаеми "патриоти" - но без мен! Моята стратегия няма да е да правя като вас. И със сигурност ще искам когато за дете се отнасят "риск от увреждане", "риск от изоставяне", "емоционално насилие" и дори "бедност", то да бъде защитено! Всъщност повече - ще се боря за това според силите си!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 5 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Добре си го казал Иво!Но ще кажа, че това пак е проблем на управбиците ни защото не отделят средства и усилия за психичното здраве на хората. Вместо това като типични ченгета се занимават да следят болничните на хората и дали някой ги лъже. Сакън да не пострада бизнеса. Че бизнес с луди прави ли се?
 • Октомври 5 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  На 7 септември /ЕДНА СВЕТЛА ДАТА/ ще ПРАЗНУВАМЕ 118 години от Рождението на ВЕЛИКИЯТ СИН НА НАРОДА И ВЕЧЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯТ СЪВЕТ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ. ВРЕМЕ Е ПОНЕ ДА НАПРАВИМ ОПИТ ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА И ДА СЕ СПАСИМ ОТ ПЪЛЕН ПОГРОМ. Ще празнуваме БЪЛГАРИТЕ/КИТЕ , А не мекеретата които ..... при НАШ УСПЕХ ГИ ЧАКА......... Господин ивайло ачев как сте ?
 • Октомври 5.1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  А , ПРИ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ ВСИЧКО СИ БЕШЕ НОРМАЛНО. ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БЯХА ПО ЗАТВОРИТЕ , ТРУДОВИТЕ ХОРА НА МОРЕ. НЯМАШЕ ЛИБЕРАЛНО НПО , НЯМАШЕ ГРАНТОВЕ , НЯМАШЕ , ИМАШЕ РЕД . НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ БДЕШЕ И ПРИ НУЖДА ПИПАШЕ ЗДРАВО. ЗА НАРОДА ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА.
  : 6 !
 • Октомври 5.2 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  ШУМЕТЕ ДЕБРИ И БАЛКАНИ. ЛИБЕРАЛИ С НАШИ МЕКЕРЕТА ГАЗЯТ НАШАТА ЗЕМЯ. ПРИСТИГАТ БОДРИ.... НАРОДНИ ВЕРНИ СИНОВЕ. СМЕЛО НАПРЕД , БЪЛГАРИЯ НАС ЧАКА. ВЪН ЛИБЕРАЛНО/ИСЛЯМИСТКО НПО. ВЪН ВЪН ВЪН.
  : 6 !
 • ДуПеСе да се закрие 4 ДуПеСе да се закрие преди 6 месеца Профил на трол?
  Един на 7 милиона си хвърлил детето и изкара цялата държава масови убийци на деца. Нелепа пропаганда...
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ачо , хората протестират заради неясни критерии , оставяйки всичко на субективна преценка . И е цинично да използваш трагедия , за да си заслужиш и хонорара и грантчето.
 • Иван Александров 2 Иван Александров преди 6 месеца Профил на трол?
  Браво!!!
 • Октомври 1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Тотално недопустими са опитите за вашите внушения , ачев. И ако този социален профил е патриотичен и си хвърля детето то пък аз съзирам и конспирация. соросос/ България/ /или вашите ачев/ , успешно са го вербували и са ми дали пари за да извърши това престъпление . За да имаш основанието ти сега това да заблуждаваш , че този е някакъв патриот.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Не , той е престъпник и заслужава да бъде наказан подобаващо. И това НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ Причина ЗА ОПИТ ЗА РЕКЛАМИРАНЕ НА АНТНАРОДНИТЕ И АНТИДЪРЖАВНИ ПРОГРАМИ/ тая харта за детето и дори и истабулският п*сквил/
  : 5 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Тоест каквито аз имам доводи да обвиня за конспирация , то толкова и ачев има доводи да обяви този за Родолюбец.
  : 2 !