Най-опасното място за iPhone е… кухнята

8744
Най-опасното място за iPhone е… кухнята

Никой собственик на обикновен мобилен телефон или смартфон не би искал любимия му апарат да пострада при някоя нелепа ситуация. За съжаление това често се случва. Припомнете си вашите „нещастни случаи“ с GSM-а ви! Със сигурност ви се е случвало да го настъпите по невнимание, да го изпуснете на земята отвисоко или да нараните дисплея му. И още по-лошо – да го „удавите“ в тоалетната или да го залеете с портокалов сок… Кои са най-опасните места, където вашият iPhone може да пострада, ще разберете след секунди.

Информацията за тези потенциално застрашаващи любимия ви iPhone ситуации е предоставена от американската компания Squaretrade по искане на компанията Survey Sampling International. Специалистите достигнали до някои интересни изводи, след провеждането на анкета сред 2004 собственици на iPhone.

Защо махането на YouTube от iOS 6 се оказа полезно?

Ако сте собственик на iPhone, iPod touch или iPad и сте инсталирали на устройството си новата операционна система iOS 6, вероятно с раз...

Оказва се, че най-опасното място за смартфона е кухнята – анкетираните отговарят, че това е мястото, където най-често се случват инциденти с апарата им. Цели 21 процента от отговорилите споделят това мнение.

Тоалетната, която също има славата на опасно за телефоните място, остава по-назад в списъка. За сметка на това на второ място в тази необичайна класация се нарежда холът с 18%. Анкетираните са поставили на трето място по честота на случващи се инциденти с iPhone банята – също с достоен дял от 16 процента. Изобщо, оказва се, че по-голямата част от нещастните случаи (51%), при които жертвата е iPhone, се случват у дома, а не на улицата или на друго обществено място.

От Squaretrade също запитали участниците в анкетата и коя е най-опасната за смартфона течност според тяхното мнение и личен опит. По-голямата част от хората отговорили, че това, разбира се, е водата. Цели 43% заявяват, че това е най-фаталната по една или друга причина течност за апарата им. Пострадали от газирани напитки са едва 19%, от бира – 12%, и от кафе или чай – отново 12%.

Равин зове да горим iРhone 5

Влиятелният израелски равин Шаим Каниевски призова вярващите да не си купуват апарати iPhone, ако имат пък - да ги изгорят, предаде Ст...

Съставен е и своеобразен ТОП 5 на инцидентите с iPhone. На първо място е „изпускане от ръцете“ – 30%. На второ е „потапяне в течност“  - 18%. На трето с 13% - „изпадане от скута“. На четвърто – „падане от масата“, 11%. На пето, последно място, се нарежда прословутото „заливане с течности“, 9%.

Анкетираните споделят и за друг тип случаи, често доста необичайни, когато техният iPhone се е оказвал в рисковани и фатално завършващи ситуации. Например – изпиране в перална машина. 5% от анкетираните признават, че са имали случай, в който по невнимание апаратът е попаднал в пералнята и е бил „изпран“. 6 процента от участващите в проучването хора пък са заявили, че най-безотговорно им се е случвало да забравят смартфона на покрива на собствения им автомобил и  да потеглят, без да се сетят да го приберат. Обикновено и последните две ситуации са се оказвали фатални за апарата.

Автор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com