Не си играйте с огъня, гадове!

25501
Не си играйте с огъня, гадове!
Снимка: БГНЕС

ДПС да говори за циганското* добруване е все едно Ким Чен Ун да говори как иска свободни и информирани севернокорейци. Цинично.

Как наглите и алчни политически мозъци не осъзнават, че само си мислят, че държат под контрол ситуацията с циганските маси, които използват и манипулират като електорат. Циганите стават прекалено много и прекалено своенравни. И партийните босове нямат да могат да ги удържат. В един мрачен ден ще ги изпуснат и държавата ще се срути.

Башев: Обичам ромите в Гърмен, за проблемите да отговаря сегашната кметица

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев отказва да коментира екстремната ситуация в селото, до изборите щял да се концентрира върху окопаван...

Защото цитанският въпрос е един от най-сложните, а най-важните към момента. Много по-сложен от образователната или здравната реформа. Защото там на всички е ясно какво трябва да бъде направено, просто няма желание. Докато казусът с малцинствата, макар да има същия проблем, е много неясно как точно може и трябва да бъде решен.

Гадовете в парламента си играят с огъня. Те умишлено държат стотици хиляди граждани на България бедни, необразовани и фрустрирани. За да ги манипулират по-лесно по избори. Само че България не живее само в предизборна кампания. Тя има други много реални и сериозни проблеми,  които я задушават постоянно.

Циганите раждат. Много активно. Такава е съдбата на всички народи - ако имат демографски проблем, просто изчезват, заменени от други, по-млади и по-активни. Какво пречи на циганите в един момент да станат достатъчно много, че да решат, че те вече не са малцинство, което трябва да бъде управлявано, а мнозинство, което може да диктува правилата? Какво ще правят тогава предателите в парламента? Няма да остане какво да управляват и да крадат, защото пепелищата не са особено привлекателно владение.

Циганите не са виновни.

Те са като разглезените, агресивни, безконтролни и арогантни деца на родители непукисти или глупаци. Деца, които не искат да учат, а ако ги принудят, обиждат, трошат и накрая завъртат по един шамар на учителя. И виновни са не те. Виновни са родителите, допуснали те да станат такива.

Мехмед Дикме: Политиците навиват пружината на бомбата на етническия конфликт

Ако в България някога ще има етнически конфликт, той няма да е между българи и турци, между християни и мюсюлмани; етническият конфликт...

Както са виновни и родните политици, допуснали циганите да се чувстват недосегаеми.

А начин има. Той минава през спокойствие и желязна политика на държавата. Има, защото на други места вече е правено.

Тук една шайка дебелокожи мафиоти с единствения ламтеж за власт и пари си играят с държавата ни. Която ако не вземе мерки, ще се чудим как да опазим.

Затова, гадове, спрете да си играете с огъня! Вземете мерки срещу циганската безнаказаност. Да, може да останете на пясъка следващите избори. Но не се ли накрадохте вече? Не ви ли е достатъчно? Ако не спрете, няма да остане над какво да властвате.

Това, разбира се, е жертва, която не знам дали един политически боклук е готов да направи, защото има минималното изискване да му пука изобщо какво ще стане с държавата и народа. А далеч не е сигурно че му пука. Защото е политически боклук.

Ген. Атанасов: ДПС е отговорно основно за това положение на ромските общности в България

В село Гърмен се бият две крила на ДПС. Там вече се води битка кой да вземе гласовете. Става въпрос за сегашната кметица Минка Капитано...

----

*Използвам "цигани" заради убеждението, че е въпрос на уважение да наричаш хората така, както самите те се наричат и определят

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com