X
 
 

Нов вицепремиер? По-добре синята каска на Каракачанов

7218 14
photo of Нов вицепремиер? По-добре синята каска на Каракачанов
Снимка: Севделина Арнаудова
Валери Симеонов предложи началника на кабинета си Мариана Николова за следващ вицепремиер, но ние оставаме недоволни. Имаше далеч по-добри варианти! Ето ги: 

1. Петър Хубчев

Забелязъл съм: ако хората във футбола разменят местата си с хората в политиката, принципно едва ли ще има особена разлика в напредъка и на двете. Въобще не е задължително Петър Хубчев да напуска работата си на национален селекционер - би могъл да съчетае спортните задължения с тези на вицепремиер по сходен начин, по който го прави и самият ни премиер. Футболът и политиката така и така са единствените две неща, от които се интересуваме; време е да се преплетат и заработят едновременно, за да може да не се хабиш да псуваш по два различни повода. 

2. Валери Симеонов

Точно така, не сме се объркали. Валери Симеонов е най-подходящ за вицепремиер, тъй като винаги са необходими политически фигури, които да канализират народния гняв през себе си, да събират най-сетне хората заедно на улицата, да създават чувство за солидарност и колективното неосъзнато да се превръща в осъзнат протест. На кого държим първите наченки на гражданско общество у нас? Факт: на Делян Пеевски.

Сега да си представим: всъщност оставката на Валери Симеонов е само сложна политическа метафора, с която иска да ни покаже как по същия начин, по който той напуска министерското място - за това, че думите му за уж болните деца били извадени от контекста, сега и той временно се изважда от контекста, за да видим колко е хубаво да се прави така, а после ще се върне наново, защото е част от контекста и е искал просто да подразни Волен Сидеров. 

3. Десислав Чуколов

Този човек със страшна фамилия все още недооценен стои в листата на патриотите, а никога не е получавал онзи висок пост, който заслужава. Той беше човекът, който обикновено дублира всеки ход на Сидеров и прави на заден план, същото, което прави и Волен - примерно Волен крещи "Извини се бе" и Чуколов една секунда по-късно с движение напред като за удар след центриране с глава повтаря същата фраза със същата интонация. Чуколов би придал на управляващата коалиция трайно чувство за стабилност.

4. Магдалена Ташева

След като Върховния съд прецени, че тя все пак не може да бъде съдена за език на омразата, пътят й към голямата политика стои отворен. Проблемът и на Валери, и на Волен, и на Каракачанов е че се отказаха от революционния език. Кога последно някой от тях е говорил за плъзналата "ислямистка сган", затова, че сирийските бежанци са масови убийци, къде отиде разбушувалия се поетичен замах, заради който въобще всички тези хора стигнаха до властта? Едни кротки, концентрирани, разтреперани за управлението хора: Сидеров сам призна, че с годините станал по-уравновесен. Магдалена Ташева за вас, пичове! Ташева за вицепремиер - само тя може да ви върне към старите и велики времена на агресията. 

5. Синята каска на Каракачанов

Любимата синя каска на Каракачанов, с която се бе пременил на една от най-важните коалиционни срещи, всъщност е идеален кандидат за вицепремиер. Когато има Министерски съвет, каската просто ще стои на един стол. Ще й се назначи говорител, ПР, секретар, преводач, медиен съветник и йога инструктор. Може да дава пресконференции, да бъде разхождана до Брюксел, да престоява някоя дъждовна нощ на границата, за да я пази от бежанци, въобще може всичко: сигурното е поне, че бидейки неодушевен предмет, каската има сериозни шансове да се справи по-добре от предшественика си и поне няма да настрои себе си срещу половината държава и да уязви най-уязвимите. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Абе, я всички на боклука!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Вместо Началника може да се сложи един изкуствен гъз и нещата ще заспят! Ще изкара без проблем поне 10 мандата ако не го ползват много ;)
 • Анонимен 7 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  байчев,къде остави сидер ага? дори ти ставаш.нали обичаш европейските и атлантически долари? пардон ценности.
 •  6 преди 8 месеца Профил на трол?
  Големите панаири тепърва предстоят.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Каски, та каски, стига с тая воинствена риторика, шкембето на Карък Качанина ще свърши по-добра работа отколкото той, елитния чорбар-патриот !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Голямата новина - бургаския циганин от Меден рудник предложил храненика си да го замества, ами тя и циганската метреса менТа може да предложи да я замества Цар Киро и той ще бъде по-кадърен от тази патка !
 • Алекс 3 Алекс преди 8 месеца Профил на трол?
  Пак ще кажа: синя каска! Най-добре е на вицепремиерския стол да бъде поставена една синя каска, тя ще върши по-добра работа от Винкела. И интелетът ще е пак толкова, и пак ще си е железо. А несъгласните - да го духааат. Чиба!
 • до "синята каска"Алекс 3.1 до "синята каска"Алекс преди 8 месеца Профил на трол?
  Сега остава им да кажеш "ХАУ" и съвсем ще ми замязаш на прост пожарникар прочел едиственно великото худождествено произведение на Карл Май-"Винету"....
  : 3 !
 • Алекс 3.2 Алекс преди 8 месеца Профил на трол?
  Хубавецо, що така ме вкарваш при Винету? За мен по-омразна партия от ГЕРБ няма, при все че никога не съм и не бих гласувал за БСП или пък некоя дясна партия?... Това някаква опорна точка ли ти е или просто не разбираш нищо?
  : 1 !
 • Равно поле 2 Равно поле преди 8 месеца Профил на трол?
  Бойко Борисов премиера на България си подаде оставката претиснахаго във ъгала той се предаде правителството на България пада тотално Във Actualno.com го съобщи
 • Винету до Равно поле 2.1 Винету до Равно поле преди 8 месеца Профил на трол?
  И като се събуди-краката ти отвити,чаршафите опикани,а правителството си джитка пеейки си:..."А НАаа всьо равно"...
  : 4 !
 • Алекс 1 Алекс преди 8 месеца Профил на трол?
  Синята каска. Гласувам твърдо за нея. Това е. Не може ли даже и в Парламента да поставим 240 сини каски? Все същия успех ще имат. Да живеят сините каски и всички ООН-ета по всички земни кълбета!
 • до Алекс 1.1 до Алекс преди 8 месеца Профил на трол?
  А бе ДЕБИЛ става въпрос за синя каска/т.е. къс метал/ а не за СИНЯТА ти прашка дето се мъдри на насрания ти неолиберален задник!!!Какво си се разлигавил като ГЕЙ видял шланга на порно актьор????Я оди се пери У ЛЕВО и не си бутай задника в неща, които не разбираш!!!!
  : 3 !
 • до Алекс 1.2 до Алекс преди 8 месеца Профил на трол?
  А бе ДЕБИЛ става въпрос за синя каска/т.е. къс метал/ а не за СИНЯТА ти прашка дето се мъдри на насрания ти неолиберален задник!!!Какво си се разлигавил като ГЕЙ видял шланга на порно актьор????Я оди се пери У ЛЕВО и не си бутай задника в неща, които не разбираш!!!!
  : 2 !
Нагоре
Последно в Актуално