Новият албум на Хазарта - не'ам пръст у парламента

10647
Новият албум на Хазарта - не'ам пръст у парламента
Снимка: БГНЕС

Когато се превърнеш в това, срещу което си се борил, винаги изниква въпросът дали наистина си се борил. Или си имитирал нещо като гражданска позиция, само и само да се харесаш. И да печелиш пари, разбира се.

Ето това основно подозрение можем да имаме спрямо Ицо Хазарта, а не дали става за депутат. Повече от ясно е, че не става. Всяка от бабите на пазара би ставала повече, защото ще има страхопочитание към институцията и ще се старае да се държи прилично. Много мразя Десислава Атанасова да е права, но в случая е. Неговото държание беше не само просташко. То беше в разрез с всичко допустимо, дори за българския парламент, видял какво ли не.

Трябвало да почвам, да спирам, да се осирам,

а пък аз туй нещо абсолютно не го разбирам.

Този цитат сам се промъкна и моля за извинение по-чувствителните читатели. Може пак да се случи, просто прескачайте и четете нататък.

Конфигурацията от три пръста с преобладаващ среден вече може да кандидатства за запазена марка на българския управленец - с него влязоха в историята Каракачанов, Кошлуков, сега и Хазарта. Това изразно средство е леко инфантилно, дори когато се ползва от таксиметров шофьор, камо ли от някой, заел се с политика и управление на държавата. Минете край което и да е училище и ще видите как момченца, че и момиченца на 10-11 години си показват всякакви пръстчета.

Но няма как да гласуваш за цапнат в устата рапър и да очакваш от него да се извява като академик. На Хазарта сигурно му коства много усилия сдържането да не си вдигне краката на депутатската банка, щото колкото сме по-разпищолени, толкова сме по-вайръл.

Тука па неква кака ми вика: нема ти дое акъла в главата...

Е нема да дое, ма моо да доа да ти запълна вдлъбнатината!

Отново извинявайте - изкуството иска жертви. Включително четене.

Ама хайде да си припомним някои неща. Например, че Хазарта пя на предизборен концерт на ГЕРБ в Самоков. От сто кладенеца вода извади после да обяснява защо го е направил, като че ли ние не знаем - за пари. Днес показва кукиш на същия този ГЕРБ. Утре ще го покаже на Кирил Петков или на следващия си продуцент, защото това е стилът му. И ще продължава, докато продължаваме да му прощаваме - за Самоков, за плюенето по "Демократична България", за врътките и за хемороидите, от които вече е част.

После се въртеше около демократите и браво на онези от тях, които проявиха здравомислие и не го взеха в листите. И, разбира се, като едно младо и чисто ново лице се намърда в "Промяната". Ама така ги омаскари, че сигурно вече са пишман. Не им стигат всевъзможните Калинки по всички нива на управлението, ами и Хазарта реши навръх 2 юни да се прави на виж-ми-пръстчето.

Ко ме глеаш ся, ко ме, ко ме глеаш ся?

Ко ме глеаш ся, в кома ли изпадаш ся?

Ефектът, който постигна, беше отрицателен и той сам може да си го види в коментарите в социалните мрежи. Тези, които го харесват, останаха твърде малко - вероятно само заклети фенове на циничните му откровения, провъзгласени за изкуство. Дори хора на неговата възраст, които са гласували за него, вече му казаха чао.

Излагацията е колосална и заради 2 юни, и заради деликатното коалиционно равновесие - всеки момент се чака да падне това сглобено с голям зор правителство. И Хазарта какво прави - помага му да падне. Браво, Баце харесва това. Костя - тоже.

Браво, браво, браво, господине.

Хубаво ли ти е? А дано ти мине.

Прекалена мистификация би било да вярваме, че някой го е поощрил за този автогол. Просто човекът си е такъв - прави простотия и я снима, защото е готина. Само дето простотията никога не бива готина.

Готино би било Хазарта, бидейки зам.-председател на комисията по образование, поне едно нещо да беше направил за учениците. Или пък за студентите. Сам изтъкна, че можел да бъде полезен в тази сфера. С какво бе, Христо? Нула законопроекти, нула инициатива, седим си у парламента и се праим на умрела лисица, белким поизкараме повечко.

Че е и член на културната комисия, в която Любен Дилов правилно отказа да стъпи - малко е Тошкото, та и Хазарта там като един баш капацитет. Ще плачем за Веждичката май. Дори и видимо почерпен, среден пръст не е показвал. Ами то и Борисов си е направо интелектуален титан с всичкото си пулене, дзверене и просторечие в сравнение с Христо Петров, довчера влиятелен рапър, днес - спукан балон.

И ние, дами и господа, сме тръгнали с това нещо да борим банкянските тигри, мафията, хотел-берлинския шофьор на Опел и сарайския раздавач на порции.

А нашият човек у парламента какво прави? Снима си апарата за гласуване, който го подканя да сложи още един пръст. Смешки, сър.

Един добър рапър просто ще си излезе от парламента след всичко това. И ще си подготви нов албум. Там вече може каквото си иска да каже и да покаже. А ние ще му помахаме от публиката:

Тъпотията ти нема да загине, ма главата ми поне да си почине.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com