Парламентарните Заговезни да свършват, прошка да няма

4385
Парламентарните Заговезни да свършват, прошка да няма
Снимка: БГНЕС

Голям шум вдига Бойко Борисов и присъдружните му около лелеяната прегръдка с "Промяната". Всички в хор, пък и солово, обясняват колко е хубаво, че двете най-големи политически сили са си простили. Така де, уж са си простили. Всъщност засега само са плеснали с ръце, дори не са се прегърнали. Пък до прошката има време. Ако изобщо има прошка, разбира се.

Тези парламентарни Заговезни не са никак добър знак. И ако в ПП-ДБ има трезвомислещи, на което техните избиратели се надяват, целият този цирк на помирението трябва да приключи скоро. И без никакви прошки.

Хората повярваха на "Промяната" точно защото взе Борисов на мушката. И защото се надяваха той да получи онова, което му се полага. Ако вместо това получи прегръдка и четвърти мандат, ще говорим за подмяна, а не за промяна.

Това трябва да е кристално ясно на всеки, който адмирира "разбирателството", "грижата за обществото", "опазването на стабилността" и прочее евфемизми. Защото всички те означават едно и също - Борисов на свобода, целият в бяло, без никакви действия от страна на следствие и прокуратура, без каквото и да било разследване за корупция, кюлчета и чекмеджета.

Не за това са гласували всички, които повярваха, че промяна е възможна.

Ако още веднъж това се окаже кукичка за наивници, негласуващите ще станат поне 65 процента.

Ако пък е хитър ход, с който мераците на Борисов да бъдат туширани поне донякъде и поне за известно време, с нетърпение ще очакваме развитието. То би включвало или кабинет без никакво негово влияние - забележете, влияние е различно от участие, за каквото и дума не бива да става, или отиване на избори.

Но ние добре знаем, че за съжаление не е много лесно Борисов да бъде преметнат. Той се е хванал за тези пазарлъци като куче с обратна захапка и няма сам да се откаже. Включва целия си арсенал от манипулатори, декламатори и обикновени дизайнери на политическа суматоха, за да повярват хората, че онези, дето му се точеха, са клекнали.

Ако в ПП-ДБ има някой леко задрямал, е време да се събуди. Сто пъти е по-добре прегръдка с Нинова и с който и да било друг, отколкото с човека, сочен като следващия изгарящ по "Магнитски". А най-добре е да се набере малко сила и кураж и да се обясни на обществото защо съгласие с ГЕРБ не е възможно. Но в прав текст, а не в ямб, хорей, дактил или анапест.

Разбира се, за такака стъпка се иска мъжки характер и мъжко поведение, а не лаладжийство за уплътняване на парламентарното време. Иска се и ясна собствена визия защо си в политиката, какво искаш и какво искат хората от теб. Тези от тях, които са гласували за пореден път с надежда за промяна, искрено се надяват, че хората в ПП-ДБ са наясно с всичко това.

Не "прошка" е ключовата дума, а "избори". Колкото по-скоро, толкова по-добре.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com