X
 
 

По думите ще ги разпознаете

10381 2
По думите ще ги разпознаете
Снимка: Actualno.com
Поредното жестоко убийство е централна медийна тема. Този път става въпрос за малко момиченце – жестоко изнасилено и пребито, което почина впоследствие. А престъплението е извършено в околностите на сливенското село Сотиря.

Няма да се спирам на подробности около случая – те са за криминалната хроника. Но не може да не направи впечатление изказване на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, която в сутрешния блок на Нова телевизия говори как заради самопризнанието на обвинения за извършител Мартин Трифонов присъда му от доживотна ще бъде намалена с една трета.

Не знаех, че прокуратурата вече изчислява колко точно ще живее някой, че да може да му намали присъдата толкова точно. И разбирам това да го каже някой в кръчмата, но на говорителя на главния прокурор и също прокурор не му отива - дори на основа лапсус. Защото ако каже такова нещо в съда и не разбере какво казва, като нищо и някое дело заминава. А ако отношението към доказателствата е също такова, тогава става: "Ние ги хващаме, те ги пускат".

Сигурно на доста хора ще им стори дребнаво, но точно такива прояви на непрофесионализъм показват защо хората нямат доверие в институциите. В България е вече особено силна модата като стане нещо, първо да го качиш във Facebook или да го пратиш по медиите, вместо да се обърнеш към отговорната институция. И това всъщност показва тоталния разпад – защото медиите не са полиция, не са съд, а масово хората вече ги възприемат като двете и по-лошо – очакват от медиите да се държат като такива. А това е страшно!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 5 месеца Профил на трол?
    ОДА ЗА БОЙКО БОЙКО ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА. ВОЖДА ПРЕД НИЩО НЕ СПИРА. ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ НИКОГА ТОЙ НЕ ГРЕШИ. БОЙКО ПРИЗНАТ Е СПОРТИСТ: КАРАТИСТ, ТЕНИСИСТ, ФУТБОЛИСТ. ДОКТОР НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ОТ СЕГА И ЗАНАПРЕД БОЙКО Е ЕЗИКОВЕД. ИЗБОРИТЕ НАШИЯТ МЕСИЯ ВСЕ ПЕЧЕЛИ ГИ НА ВЕРЕСИЯ. ЛИЧНИЯТ МУ ЛЕКАР-ЛЪЧО ВЕЧЕ Е ДОЦЕНТ. БОЙКО ПЪК СЕ ЦЕЛИ... В БЪДЕЩ ПРЕЗИДЕНТ.
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 5 месеца Профил на трол?
    ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...