Политическата 2024: Силен западен вятър и магнитски бури

5309
Политическата 2024: Силен западен вятър и магнитски бури
Снимка: БГНЕС

Какво ни носи политическата 2024 г.? Съдейки по края на предходната, надали ще има големи изненади. По-скоро ще продължи да се развива обстановката на нестабилност, но ето какво сочат прогнозите.

Като цяло се очаква променливо време, което напоследък смятаме за нещо нормално. Още в началото на годината ще се появи силен западен вятър, който на моменти може да бъде дори бурен. Той ще предизвика някои размествания, но най-силно ще се усети по високите етажи. На места може да има сериозно захлаждане, както и краткотрайни сглобки, придружени от гръмотевици. Това обаче ще подлежи на изследване главно от местните метеорологични станции.

Със западния вятър може да се появят и поледици. Те създават идеални условия за изпързалване на партньора - бил той вътрешнопартиен или НЕкоалиционен. Към хлъзгавия терен особено внимателно трябва да подхождат по-корпулентните депутати и да не бързат много-много. По тази пързалка бая народ е минал, че си е и заминал по живо-по здраво.

Още: Записки по парламентарния сюрреализъм

Заледяванията ще са особено видими в западната половина на картата - ваше ляво. Там по традиция подхлъзване на другарчето или просто пускането му по бобслея си е стогодишна традиция, но в годината, която идва, ситуацията ще е още по-напрегната. Това трябва да го имат предвид делегатите на конгреса на БСП през февруари - най-добре да не мърдат от местата си в залата, за да избегнат пътно-транспортни произшествия. А ако го правят, да носят обувки с грайфери.

Според прогнозата отново Малък Сечко ще довее и друга промяна - една партия ще бъде оглавена от Феномен - нещо, което е без аналог в световната история, география и метеорология.

Вдясно на картата пък ще има вероятност от мъгли, които също са предпоставка за катастрофи и препоръчваме на шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и стриктно спазване на правилата.

Пак с този западен вятър ще бъдат свързани и някои аномалии - нови температурни рекорди в пленарната зала на Народното събрание, особено около така наречената ротация. Експерти смятат, че всъщност не става дума за обикновено механично завъртане, каквото е ротацията, а за истинско торнадо. То може да помете не само министри, ами и цялото така наречено мнозинство. И тъй като в природата нищо не се губи, може да имаме ново мнозинство - още през март.

Още: Горанов не коментира по-сериозно как вървят нещата с "Магнитски"

Пролетта се очаква да бъде мека, но също доста променлива. Тогава вятърът ще бъде с посока от нас към Брюксел и ще довее там доста от познатите ни в момента фигури. Две-три пък може да се върнат оттам насам и да се разположат, където намерят - кой вляво, кой вдясно, кой в центъра.

Едва след края на тези бурни движения на въздушните маси ще имаме лято и можем да очакваме някакво успокояване. Поне откъм атмосферни явления.

Не бива обаче напълно да се успокояваме, защото, макар да нямат все още конкретен тайминг, се очакват редица магнитски аномалии. Там прогнозата е по-скоро песимистична - който е вече санкциониран, няма да се размагнетизира, каквото и да прави. По-скоро задокеанските течения ще създадат условия за нови завихряния и точно там е интригата на идващата година - никой не може да прогнозира тези явления. Можем само да се надяваме, че след тях ще дочакаме и слънце - най-после и на нашата улица.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Stop that train: Да прогоним колхозния дух от парламента

Познахме: Скопие направи крачка назад, тоест - към Тито

4 вида патологичен евродепутат: Класическите архетипи

Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Агитирай лесно: Как се печелят избори с международното положение

Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

3 предизборни изненади и компромати, идеални за след празниците

Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com