Прав е Борисов - накрая всичко опира до парите

10470
Прав е Борисов - накрая всичко опира до парите
Снимка: БГНЕС

Явно е, че сегашното управление и тази част от обществото, която създава, гради и е най-важна за приходите в хазната, изобщо не говорят един език. А каква е основната причина - според хората на улицата тя е, че властта не иска да пуска кокала.

Вчера, 27 юли, премиерът Бойко Борисов обяви пакет с икономически мерки и в него се появиха вече безвъзмездни помощи. Но те отново не са за тези, които създават, а за тези, които консумират. И това е основното популистко начало - повече пари за пенсионерите, защото и те са повече на брой! Поне така го виждам аз.

При представянето на мерките, Борисов отново взе да обяснява каква страшна криза идва, как той и управлението му са отговорни и затова седят, как на протестите говорели имагинерно. Нищо имагинерно няма, г-н Борисов. Хората на улицата не ви вярват! Не ви вярват, че ще можете да се справите с която и да е криза, защото дадохте достатъчно доказателства как под натиск отстъпвате в полза на един или друг интерес. Например - забраняваме нощни заведения, те се размрънкват, отваряме ги на другия ден! Най-пресните примери са от управлението с коронакризата - сега, когато наистина има нужда от доверие във властта, за да може тя да налага непопулярни мерки, такова няма! Няма, защото два месеца беше постоянен психически тормоз на брифинг след брифинг, вместо реална работа. Колко пъти Кирил Ананиев си сменяше заповедите след ден-два? Така ли се управлява, това ли е стратегическо планиране?

А сега какво - дадохме пари на най-голямата част от електората, обаче нещо за план за икономическо възстановяване чува ли се? А той е важен, за да можем да вземем 7,7 млрд. евро от безвъзмездните европари за коронакризата. Без одобрен от ЕК план няма пари. В Испания, веднага след договорката на Европейския съвет за парите, парламентът излъчи комисия да работи по такъв план. У нас ... е ясно какво!

И това е само икономиката - а съдебната система е дори по-важна! Защото ако беше независима, щеше и глупостите на едно или друго управление да може да се поправят там, пред справедлив арбитър. Обаче не е - всеки с малко досег с реалността го знае. Така че правилно, г-н Борисов, най-важно е къде отиват парите! В България къде отиват, та все няма за това и онова, но има за тези и онези?! Презентацията на Христо Иванов и Иво Мирчев горе-долу когато и Вие говорехте добре показва!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com