Претоплената предизборна манджа - комунизъм

9321
Претоплената предизборна манджа - комунизъм
Снимка: БГНЕС

Истинската същност на БСП е да руши, да взривява линии, да взривява църкви. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна на председателя на БСП Корнелия Нинова, която по-рано обясни как на България е нужно друго управление, за да бъде преодоляно задълбочаващото се неравенство и демографската криза.

Коментар на редактора

Студ ни сковава, БСП пак мечтае за ядрена облага

България има нужда от нови мощности заради много студеното начало на януари. Това беше основната теза в защита на строеж на АЕЦ "Белене...

Започна се! Предизборната кампания стартира - не е официално на хартия, но на практика си е точно така. И нищо ново няма да видим от "най-големите".

За да очакваш от БСП да се превърнат в шведски социалисти например, значи си минал през трепанация. Достатъчно е само да чуеш как хвърчат "новите" им идеи за стимулиране на раждаемостта - за една година лихвата по жилищен кредит на младо семейство да се плаща от държавата. Знаете как плаща държава - това са парите на всички нас! Откъде-накъде лихва по кредит ще я плащаме всички? Не е чудно обаче, че комунистите това искат - всички да плащат масрафа на единици. Викат му "икономическа програма".

От другата страна е бодигардът на Тодор Живков, който пак "разкрива" същността на комунизма. Естествено, кой друг да знае по-добре от него? Все пак да си бодигард на Тато означава, че са ти имали доверие и си се ползвал с привилегии. Сиреч (да използвам и аз тази "премиерска дума") много добре си научил как да си привилегирован.

ГЕРБ и БСП със сигурност не са решение - не са решение за добро образование, помагащо за израстването на интелигентни българи, за качествено здравеопазване, за да могат тези българи да творят на всички фронтове. Достатъчно години и (симулации на) опити от тяхна страна минаха, за да сме наясно - когато повтаряш едно и също, не можеш да чакаш различен резултат. Но ГЕРБ и БСП пак ще са номер едно и номер две. Нито една от тези партии обаче няма да е в позиция за самостоятелно правителство. И ще се продължи с познатата мъка. Няма и как да е иначе, след като през 1997 година изпуснахме да направим истинското разчистване. За това може най-добре да разкаже днешният "анализатор" Иван Костов - най-вече ЗАЩО?!

Управляващите в оставка искат да управляват независимо от оставка

Бихме могли да се справи и в сегашния полеви хоризонт на настоящото Народно събрание. Така председателят на правната комисия в парламен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com