Нинова: Двугодишният период на управление на Борисов върна България назад

3283
Нинова: Двугодишният период на управление на Борисов върна България назад
Снимка: БГНЕС

Двугодишният период на управлението на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тия парламент върна България назад. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на заседанието на Националния съвет на партията, предаде БГНЕС.

Да си пожелаем България да е мирна и спокойна, каза в началото на пленума Нинова. „Преди 2 години мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, осигуряване на икономически растеж, гарантирано нарастване на доходите, ниска нива на публичен дълг. Бяха започнати реформи в сферата на правосъдие, образование и здравеопазване”, припомни Нинова.

Нинова за "Имате още една седмица": Показва характер

Част от колегите-депутати показаха лошо възпитание, не бяха на равнището на момента и Румен Радев реагира. Трябваше ли да отговаря през...

Какво се случва след 2 години? - запита тя и отвърна - държавният дълг нетно се увеличи - от 18,8 млрд. лв. през 2014 г. на 26 млрд. лв. през 2016 г. и достигна 30% от БВП. Правителството натовари няколко поколения български граждани да изплащат този дълг. „Двугодишният период на управлението на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тия парламент върна България назад. Липса на държавност равнопоставеност, справедливост, икономическа програма, гарантираща висок и траен растеж, задълбочаваща се демографска катастрофа, задълбочаващо се неравенство. Това са най-големите предизвикателства, пред които ни изправи управлението на Борисов”, категорична е Нинова.

„Да кажем днес, че слагаме край на това. На България днес е нужно друго управление, днес промяната е задължителна. Тя започна по волята на народите по света, Европа и България.”, изтъкна лидерът на БСП.

Според Нинова народите са поискали справедливост и се обявиха против „върхушките, против малцината, които притежават 97% от богатството в света и се отнасят бездушно към другите, живеещи в бедност и нищета. Народите поискаха от водачите си да им върнат националното и човешко достойнство и политическите елити да не го продават за пари и власт”, подчерта Нинова.

„БСП сложихме началото на такава промяна в България с победата на президентските избори. Наше задължение е да продължим тази промяна и да я доведем до край, да дадем друг и различен път, да водим по този път и да сме гарант, че няма да се отклоним от него, изтъкна още председателят на левицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика