Робот ходи на училище вместо болно дете

9475
Робот ходи на училище вместо болно дете

Съвременните технологии са вече дотолкова напреднали, че позволяват на хора, които иначе биха били „отритнати” от обществото заради физически недъзи, да се чувстват като равноправна част от същото това общество.

Такъв е и случаят със седемгодишният Девън Кероу-Спердути. Девън е болен – той има няколко много силни алергии и не може да напуска често дома си, ако иска да живее. Затова и не е чудно, че няма как да ходи редовно на училище, пише "Дейли Мейл".

Разработиха робот-плъх, който предизвиква депресия при живи гризачи

Лабораторните мишки и плъхове често се използват за провеждането на изпитания на нови лекарствени препарати, преди медикаментите да бъд...

И тук се намесват съвременните достижения на човешката мисъл. Девън може да ходи на училище благодарение на ... робот. Всъщност вместо малкият Девън на училище ходи роботът VGo. Хитроумната машинка има екран, който позволява на Девън да вижда всичко в училището, да участва в заниманията, да бъде изпитван дори. Когато учителят задава въпрос, Девън може да индикира със светлинен сигнал, че иска да отговори.

Най-важното предимство на робота обаче е, че с VGo Девън може да общува с връстниците си. А те вече са свикнали с машината и я възприемат като ... Девън.

Роботът струва 5 хил. Долара, но майката на Девън Рене счита, че тези пари са една страхотна инвестиция. „VGo всъщност е интерактивен Девън. Роботът помага на сина ми да се чувства част от училищния живот и всъщност единствената разлика е, че Девън не е физически там”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com