Роботизираната стойка за таблети KUBI държи всичко под око

10215
Роботизираната стойка за таблети KUBI държи всичко под око

На пръв поглед – нищо особено, ще си помислят някои, когато разберат, че продуктът, който представяме, е просто стойка за таблет. Със сигурност не става дума за революционно откритие, но е устройство, различно от другите, което предоставя свобода, комфорт и интерактивност, каквито трудно ще намерите другаде. Всичко това ще откриете в лицето на KUBI, новата „рожба“ на Revolve Robotics.

4 технологични бижута от Fujitsu

Идва Коледа. Време е да развържете кесията, а магазините – да направят подходящите промоции. Доказано е, че по Коледа харчим най-...

Роботизираната стойка, както определят производителите своя продукт, може да поддържа таблета ви в хоризонтално или вертикално положение – по ваш избор, благодарение на две подвижни захващащи приспособления, съобщава Gizmag. Освен това позволява на потребителя дистанционно и автоматично да променя наклона на таблета според неговата гледна точка за максимално добро виждане. Така например, ако се движите в стаята, дисплеят на вашия таблет винаги ще се насочва към вас, проследявайки движението ви. Това позволява да поддържате непрекъснат контакт със събеседника от другата страна на линията, ако провеждате видео разговор с някого. Промяната на положението на закрепения към стойката компютър става с помощта на специално уеб приложение. Целта е постигане на ефект на телеприсъствие.

Устройството със статут на робот може да побере таблети с размери на екрана от 7.9 до 10.6 инча, позволявайки наклон наляво или надясно до 300 градуса и нагоре или надолу до 90 градуса. Това става с помощта на две сервосистеми, вградени в основата на роботизираната поставка. Устройството използва електричество от стандартната електрическа мрежа или от батерии, чиито заряд е достатъчен за приблизително четири часа работа. За обмен на данни моделът поддържа Bluetooth стандарт.

Тези възможности на KUBI го превръщат в чудесна система за осъществяване на разговори от всяка точка на стаята, без да се налага устройството да бъде премествано, коментира Маркус Розентал, основател на Revolve Robotics. С него става изключително лесно провеждането на видео конференции от разстояние – ценна привилегия в бизнес средите, както и общуването с приятели и роднини. KUBI предлага и изключителната възомжност да наблюдавате намиращо се само в стаята дете, без да изпускате от око всяко негово движение. Доколко удобно е всичко това, ще може да прецените от прикаченото към материала видео.

Роботи, създадени да убиват

Тежко въоръжени механични чудовища вършат необезпокоявано пъкленото си дело - и никой не може да ги спре. Звучи като научна фантастика...

Към момента KUBI все още не може да бъвде открит на пазара, тъй като от Revolve Robotics са на етап очакване на финансиране в размер на 200 000 долара. Ако такова бъде получено, крайната цена на продукта, попадайки на масовия пазар, ще бъде съвсем приемлива – 250 долара.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com