Ръкохватка за врати предпазва от бактериална зараза

3141
Ръкохватка за врати предпазва от бактериална зараза

Един от начините за разпространение на някои заболявания и инфекции е контактно-битовият. Болестите на мръсните ръце най-често засягат децата и хората, които не са свикнали да поддържат хигиена. Дръжките на вратите са местата, където „върлуват“ най-много бактерии, тъй като непрекъснато са хващани с мръсни ръце на различни хора. Вече обаче има нов метод за справяне с проблема.

Британското дизайнерско студио Agency of Design е проектирало нов вид ръкохватка за врати, която убива бактериите.

Антибиотиците в пилешкото убиват: Резистентни бактерии ни разболяват без да се подават на лечение

Твърденията за използване на хормони в пилешкото месо у нас и в Европа бяха опровергани от редица компетентни органи и институции. Хорм...

Приспособлението не само не подпомага разпространението на болестотворните бактерии, но и дезинфекцира ръцете на хората, които влизат в досег с вратата. Умната дръжка проследява кой най-често я използва и отчита какво е общото ниво на чистота, коментират от Agency of Design.

Устройството носи названието PullClean. То е предназначено най-вече за лечебни заведения, където рискът за здравите от заразяване с някакво заболяване е най-голям, тъй като там вече се лекуват болни хора.

При натискането на долната част на ръкохватката от нея се отделя малко количество дезинфекционна течност, която попада върху ръцете. Не е необходимо тя да бъде отмивана, съветват авторите на разработката.

Специална мерителна скала върху дръжката показва какво е количеството на препарата в нейния резервоар и кога трябва да бъде напълнен отново той.

Почти цялото пилешко месо в САЩ е заразено с бактерии

Почти цялото пилешко месо, което се продава в супермаркетите и хипермаркетите в САЩ е заразено с опасни бактерии като самлонела и есш...

Данните за хората, които най-често използват дезинфекциращото средство, се изпращат до компютър, а общата информация за нивото на хигиената в конкретната болница може да бъде получена на специализиран уеб сайт.

Няколко подобни приспособления вече са монтирани и тествани успешно в две болници в САЩ и Великобритания.

По думите на представители на Agency of Design, нивото на чистота на ръцете в тези лечебни заведения е нараснало с 22 до 77%. Предстои масово производство на PullClean, като продажбите ще стартират в края на тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com