Щастието на света зависи от жените

8860
Щастието на света зависи от жените
Снимка: iStock/Guliver

Докато растях, бях убедена, че е много по-добре да си мъж. Изглеждаше ми, че изискванията към мъжете са по-малко. Или поне нелогичните изисквания са по-малко.

Не ми беше ясно например поради каква причина някой внушава на жените доброволно да се тормозят с диети, високи обувки, тонове грим и изобщо някакви имагинерни, зададени незнайно от кого, общовалидни стандарти за красота и поведение.

Мъжете никой не ги притискаше за нищо. По-късно разбрах, че и тях ги притискат. Просто за различни неща. И че и към тях изискванията са тежки.

Разгърнали своя пълен потенциал обаче, мъжете и жените никога не престават да вървят по различни пътища. Именно затова сравненията са излишни. Или ако е нужно да ги правим, няма защо да съжаляваме за нищо.

Факт е, че жените сме странни същества. Напълно е възможно една жена едновременно да иска и да не иска едно и също нещо. Напълно е възможно да не знае какво ѝ трябва, но да има нужда някой нещо да направи. Възможно е да осъзнава колко е луда, нелогична и ирационална, но да не може да се спре.

При нас е така. Не мислим подредено или хронологично. Мислим всичко наведнъж. А това е много сложно, стресиращо и често неуспешно занимание. В това обаче се крие и причината да сме доволни от шанса, който ни е даден.

Защото да си жена е по-интересно. Да, с цената на повече терзания, нерви, страх и хаос. Но в овладяването на цялата тази какафония има нещо много градивно. Начинът, по който израстват жените и мъжете, е различен. Както и силата, с която подхождат към всичко. Жените не са устроени за война и агресия и затова в днешния нестабилен свят е много важно те да заемат изначалното си място на балансьор. Важно е да преборят демоните, комплексите и страховете си, за да помогнат и на мъжете да направят същото. По всяка вероятност редът ще трябва да е именно този.

Женската енергия е от голямо значение. Нейната роля е да помага, да води и да развива. Не да руши, да властва или да бъде в подчинение. Защото щастието на света зависи от жените. Никоя държава не може да се надява на мир, стабилност и просперитет, преди първо да гарантира правата на жените си. Именно те възпитават утрешните мъже.

Криворазбраният феминизъм не помага. Жените нито могат всичко, нито са добри във всичко. Време е да спрем да пилеем енергията си в доказване на ненужни неща и в използване на неправилни "оръжия". Днешният мъжки свят има отчаяна нужда от уверени и уважаващи себе си жени, които обаче използват силата си само за добро. Защото хората сме създадени не да живеем в единоборство, а във взаимност.

7 грешни стериотипа за това какво мъжете харесват в жените

Образованите и зрели мъже мислят по съвсем различен начин, отколкото тези на 20. Трябва да знаем, че те разбиват всички стериотипи, на ...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com