Софтуер контролира телефоните с очи

3015
Софтуер контролира телефоните с очи

Датска компания се надява да сключи договори с големи производители на мобилни телефони и таблети, след като е разработила софтуер, позволяващ на потребителите да контролират устройствата си чрез движението на очите си, предаде БГНЕС.

"Можете да го използвате за базов контрол като обръщане на следващата страница на електронна книга и игри с очи", заяви изпълнителният директор и съосновател на компанията The Eye Tribe Суне Алструп Йохансен. Софтуерът използва инфрачервена светлина, отразена от зеницата на окото, която се записва от камерата на устройството и позволява на потребителите да плъзгат или да кликват на екраните си с очите си.

Когато четете електронна книга и стигнете до края на страницата, софтуерът ще може да обърне следващата страница, а ако отместите погледа си от екрана, той ще го замъгли. Компанията The Eye Tribe била създадена от четирима студенти преди една година. Те получили финансиране в размер на 800 000 долара през август, за да разработят технологията.

Компанията планира да предостави безплатно технологията и на други фирми, разработващи софтуер, в началото на идната година. Алструп Йохансен заяви, че The Eye Tribe иска разработеният софтуер да бъде интегриран в хардуера на големите производители на таблети, така че потребителите да могат да купуват устройства със софтуера и след това да свалят приложения, работещи с технологията за контрол с очи.

Компанията цели да печели пари от таксите за лиценз от компании, произвеждащи хардуера или платформи като Епъл, Самсунг, Гугъл и Майкрософт. "В момента, ако хората искат да използват софтуера, те се нуждаят от допълнително устройство, което да бъде добавено към настоящ смартфон или таблет, или от нов хардуер, който все още не е на пазара", заяви Йохансен.

Очаква се технологията да промени значително начина, по който потребителите играят на игри и използват приложения, посочи един от съоснователите на компанията Джон Паулин Хансен.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com