Създадоха контрацептиви за мъже, които спират еякулацията

19720
Създадоха контрацептиви за мъже, които спират еякулацията
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Учените неведнъж са се опитвали да създадат противозачатъчни таблетки за мъже. Разработваните до този момент препарати обаче винаги са били със сериозни странични ефекти, между които спад в либидото и изпадане в депресивни и апатични състояния. Освен това в основата на разработваните до сега мъжки контрацептиви са използвани промени в хормоналния фон или диактивация на действието на сперматозоидите.

Сега обаче учените представят нова разработка – силно ефективни противозачатъчни за мъже, които въздействат на процеса на еякуация.

Идеалният партньор живее до 65 км от вас

Идеалният партньор живее само на 65 км разстояние от вас, установи британско изследване. Средностатистическият жител на Острова открив...

Препаратът е дело на специалисти от университета Монаш в Австралия. По думите на ръководителя на работната група – Сабатино Вентура, механизмът на действие на таблетките се състои в това, че те блокират два от протеините, участващи в еякуацията.

„Новата методика работи на принципа на временна вазектомия (хирургически метод за мъжка стерилизация), оставяйки спермата вътре в тялото по време на полов акт. Използването на препарата не влияе на хормоналния фон и на активността на сперматозоидите, което значително намалява възможността за поява на странични ефекти. Нашият метод наистина помага да бъдат избегнати всички тези проблеми. Важно предимство на този контрацептив е отсъствието на влияние върху сексуалното желание при мъжете и възможност за семейно планиране. Това означава, че ако искате да „включите“ функцията за създаване на потомство, е достатъчно просто да прекратите приема на таблетките“, обяснява доктор Вентура.

Новото противозачатъчно средство вече е тествано успешно при експериментални мишки, в резултат на което 100 процента от гризачите били предпазени от създаване на поколение.

Едновременно с това спермата, останала в организма на животните, запазила перфектно своите качества и функции. След прекратяване на приема на медикамента гризачите се сдобили с напълно здраво потомство.

Моногамията зависи от "любовния хормон" окситоцин

Моногамията при хората зависи от "любовния хормон" окситоцин, който помага за създаването на връзката между майката и детето, съобщи ЮП...

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com