Тежка е царската КОРОНА

27075
Тежка е царската КОРОНА
Снимка: iStock/Guliver

Всеки ден се събуждам с въпроса короната корона ли е, или са рога. Покрай всички тия събития у нас и по света, оказва се, научихме много нови неща. Разбрахме, че хем можем си седнем на задните части поне за малко, хем можем да си стоим вкъщи повече, отколкото сме очаквали. Че можем да готвим. Че можем да се движим пеша, а не само с кола. И забелязахме, че "О, Боже - имало и други хора у дома"!

Интересен факт от националния живот, който изненада много българи обаче, че оказа откритието, че имало Фонд на фондовете. Чудя се, тогава защо не може да имаме министър на министрите и председател на председателите, кмет на кметовете и президент на президентите, например? Какво още научихме от короната? Разбрахме, че тя тая корона май, май не корона, ами са рога. Колко сплотени станаха жителите на блокове и кооперации. Съсед на съседа помага, а комшийката при нужда винаги ръка протяга. Кризата с коронавируса показа рогата на много българи, спотайвали се кротко досега.

Жените-лидери се справят по-добре с корона кризата

Ангела Меркел в Германия, Джасинда Ардърн в Нова Зеландия, Санна Марин във Финландия... В периода на пандемия в техните страни се наблю...

Всички станаха бунтари и тропнаха с ръка по масата, заявявайки, че им се нарушават права. Тук ще намеся призивът на волния Волен християните да излязат масово по Великден. Може би, смелчагата прилага стратегията на упорството - когато кажеш на едно дете "не прави това", то прави точно обратното. Ето, човекът искал да помогне - "излезте", всъщност, сигурно е означавало "стойте си вкъщи". Сега очаквам от него, след всичко станало, да определи масовото пътуване на гражданите, въпреки забраната, за масирана организирана терористична самоубийствена атака.

Ние, българите, сме царе във всичко. Умеем отлично да се самозалъгваме, да се самобичуваме, да се самонаказваме. И го правим мазохистично, сякаш с удоволствие. Никога не падаме по гръб и не признаваме вината си, не се подчиняваме, не приемаме правила и норми. Ей така - за спорта. Защото царете винаги са прави. Еми, не е лесно да си цар. Както знаем, тежка е царската корона. Толкова тежи особено сега, когато се напъваме да измислим все по-нови и нестандартни идеи как да се самопрецакаме. А причината - защото цялата нация страда от едно общо заболяване - неземното самочувствие от величието да си носител на КОРОНА(вируса).

Автор: Моника Георгиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com