Темата с "Булгартабак" изнервя българската управляваща мафия*

12915
Темата с "Булгартабак" изнервя българската управляваща мафия*
Снимка: ПП "Да, България"

Онзи ден главният прокурор Цацаров обяви, че ще има проверка за свързването на Булгартабак с контрабанда в доклада на турската служба за противодействие на организираната престъпност и контрабандата.

Да си припомним: за първи път българските медии съобщават за доклада още на 14 ноември тази година. Две седмици по-късно, ние сезирахме Парламент, Президент, МВР и прокуратура за твърденията в този доклад.

Първо, имаше срамни сцени, в които министърът на вътрешните работи Радев опита директно да лъже, че в доклада не се споменава Булгартабак. После почна едно търсене на доклада по официални канали. След това, докладът беше получен, обаче Цацаров не намираше време да го прочете…

Христо Иванов: Новите бухалки са специализираният съд и прокуратурата

В България вече никой не може да бъде сигурен за своя бизнес и своята собственост. Това обяви лидерът на „Да, България” Хри...

И, най-сетне, докладът е получен по официален канал, прочетен, изречението за Булгартабак е намерено, и ще има проверка.

Обаче, оказва се, че проверката ще включва в обхвата си изясняване на авторството и целта на доклада. Демек, Цацаров ще проверява турските служби и Интерпол…

По същия сценарий протекоха казусите около записите от Банкя, с участието на Борисов, Кокинов и Мирослав Найденов и, по-късно, „Двете каки“. Отново след дълго увъртане, накрая Цацаров обяви, че проверка ще има, но ще е за източниците на записа. Така, хем за пред чужденците може да се казва, че проверка има, хем от самото начало се казва, че тя е за друго, така че засегнатите могат да бъдат спокойни от самото начало, че тях няма да ги проверяват. А Пеевската пропаганда може да разпространява измислици за някакви български предатели, които пишат докладите на чужди институции.

Тоест, очевидно сме свидетели на поредната безочлива инсценировка с цел печелене на време.

Същевременно, помним как в София бяха докарани с автобуси работниците от Булгартабак и други фирми, контролирани от Пеевски. Не спират атаките на неговите медийни бухалки срещу нас. Не спират ударите срещу медиите, които биха се престрашили да задават неудобни въпроси…Днес е излязла десетата пропагандна безплатна книга, посветена на нас.

Христо Иванов: Пловдив 2019 е програмиран провал

ПП "Движение Да България" в град Пловдив настоява Община Пловдив да предприеме спешни действия по реализирането на необходимата инфраст...

Очевидно е, че темата с Булгартабак изнервя българската управляваща мафия. По много причини.

По тази причина, ние заявихме, че след като никой от големите борци с корупцията в Парламента и в Президентството няма смелост да внесе тази тема в дневния ред на институциите, ние ще направим гражданска анкетна комисия „Контрабандтабак“, която да събере и подреди в една картина публично достъпните факти.

Използвам замазването на Цацаров, за да съобщя, че ние усилено работим по подготовката на комисията Контратрабантабак и ще я стартираме в първите седмици на януари.

Отново, призоваваме всеки, които знае нещо по темата, да се свърже с нас.

* Автор на коментара е председателят на движение "Да, България" Христо Иванов. Заглавието е на редакцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com