Ваксините: Как ще се ваксинираме (по дни)

9866
Ваксините: Как ще се ваксинираме (по дни)
Снимка: Getty Images/Guliver

Ваксинацията срещу коронавирус ще става на етапи, които вече бяха обявени от Министерски съвет. Но, предвид всичко станало през годината, ни се струва, че етапите ще бъдат други.

Ден първи

По вайбър и фейсбук почват да хвърчат десетки лично пратени съобщения, в които става ясно, че корен от нещо си върши много по-добра работа и ако се яде всеки ден по четири пъти и с пъхнат чесън в носа неутрализира коронавируса по много по-ефективен начин. Ваксини да си слагат страхливците, вземи това мушкато и го изяж, аз го изядох и оттогава съм добре, но мушкатото не. 

Ден шести 

Ветеринарен лекар публикува статус срещу ваксините, защото след множество обезпаразитявания на котки и кучета е разбрал, че нещо с тях не протича както трябва при хората. Бързо натрупва популярност след недоверчивите, особено след като е поканен в няколко сутрешни блока, които, робувайки на правилото на всички гледни точки и всички рейтингови показатели, го изтипосват за шоуто.

Ден петнадесети

Организира се протест пред Народното събрание. На плакатите - самият Бил Гейтс, задраскан с кръст, враг на Тутраканската антиваксър селищна система. Това, че е предвидил пандемията най-общо означава, че я е направил нарочно, а това, че я е направил нарочно най-общо означава, че от ваксините няма смисъл - за двайсет години не ни накараха да платим за уиндоус, сега за ваксини искат да ни накарат. 

Ден двадесет и първи

Властта започва да се притеснява, че идват избори, а вече ясно вижда как има няма два-три милиона души нещо не им се ваксинира. Това създава морална дилема - как да се откаже човек от толкова солиден електорат? Дава се лек заден, казва се, че може с ваксини, може и без ваксини, въобще човек да прави каквото иска, стига да пусне точния бюлетин за точната партия, за да ни ваксинира за нови четири години управление.  

Ден тридесет и пет

Понеже няма как вместо серия от снимки, в които държат козметичен крем, имуностимулатор или напитка, да пуснат рекламно селфи с ваксината, повечето инфлуенсъри са ядосани. Pfizer и AstraZeneca просто упорито са отказали да рекламират продукта си в Инстаграм, въпреки че юлитонкиноподобните са на обратното мнение и смятат, че биха капитализирали добре от този ресурс. Затова и се създават различни курсове, в които да промотират "Как да бъдеш себе си" по отношение на ваксините, защото конформизмът е развалил много характери и ти пречи да се мотивираш да постигнеш мечтите си - ела изгрей между всички ваксиниращи се овце и заблести над тях натурално. Само още осемдесет курса по усъвършенстване и нещата ще станат. И после още един: "Какво да правим след като постигнем мечтите си". А де. 

Ден сто 

Абе ей го март и април минават, сега ще дойде лятото, остави тая работа. Доц. Мангъров за втори път вече казва, че през лятото вирусът ще изчезне и понеже първият път не изчезна, а стана по-силен, сега ще повярваме отново, понеже той говори обратното на властта, а ние мразим властта и това е достатъчен аргумент в полза на всеки от другата страна, дори да те е заблудил вече няколко пъти. А и - последно утешение - вече изгоряха сухите съчки и не останаха. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Интересувам се дълбоко от ротацията и не мога да мигна, докато не стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com