X
 
 

Всичко хубаво в София е във Фандъкова

17399 9
photo of Всичко хубаво в София е във Фандъкова
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви
Метростанцията ви е далеч, нямате удобна връзка, улицата е с кратери, трамваят ще се разпадне, подлезът е нещо средно между тоалетна и тунел на ужасите, на Графа му падна "р"-то и се превърна в нарицателно за гаф – плочките са криви, образуват се локви, чакате в задръстване, смятате, че цената на билета е много за подобно качество, детето ви не е прието в градина, вечер си затваряте прозорците, за да не влезе мръсен въздух.... Така е, защото всичко хубаво от София е отишло във Фандъкова.

Качеството, функционалността, симетрията и ефективността на ремонтните дейности. Всичко това е в непоклатима конструкция в непукизма на госпожата. Тя е учител, не забравяйте и всеки път ни преподава урока си, набива ни го в главичките редовно и упорито (за по-сигурно сложи перките по Графа и те да ни набият главичките) – изчаква необходимото време, появява се пред ТВ екраните и закаканизва – "всички трябва да положим усилия", "резултатите са видими", "през ХХ година прокарахме ХХ км метро, строим ХХ градини", "изпълнителите ще бъдат глобени".

В съвестта ѝ е чисто, пречисто, поради празнотата, където би трябвало да се настани това качество. Там е едно проветриво място, което не задържа никакъв гаф, простете - мръсен въздух. Освен това тя не диша, как да си поеме въздух, докато изрежда всичките си заслуги, когато получи въпрос по същество.

Пред очите ѝ е хубаво, защото не вижда по-далече от носа си. Фикусът в кабинета ѝ стига - защо искате повече дървета? А стажът ѝ като учителка вероятно я кара да прави всичко възможно, за да не се мъчат други учителки с тези софиянчета.

Стабилността на градското управление на столицата е желязно, не стоманено, като безотговорността на русокосата "р"-ъкаща дама. Проектантите, изпълнители, зам.-кметове, софиянци, остаряла ВиК мрежа, законодателство, пришълци от провинцията. Цялата отговорност на кметицата се разлива като пролетен порой по софийска улица със запушена шахта.

Тя е възпитанието на младото поколение, което разбира защо повечето политици са лъжци, когато са ги чули сутринта в новините как се работи по малките улички, а детето току-що се е спънало в подвижна плочка. Тя е гражданското съзнание на децата (дори и те не ѝ вярват), които казват: "Първо да оправи улиците, а после да строи аквапарк."

Тя е устойчивото бъдеще, което (докато се препъваш по същия тоя Граф) поражда идеята да се направи една ваденка в цял ръст напряко на тротоара (и в по-голям размер ще ѝ я направим), по който да минават напред-назад трамваи и хора, че да остане спомен за всеки следващ кмет как НЕ СЕ прави.

Тя е безкрайността, точно като минутите, оставащи до идването на следващия автобус, или 3-те минути, светещи на таблото (там, където го има), прескачащи закона на времето и разтягащи се повече и повече. Тя е безкрайността на търпението на софиянци, на глупостта да се допусне, като възможност (доколкото се познаваме), да бъде избрана за пореден път за кмет на София.

Всичко хубаво в София е във Фандъкова. Тя е като един мираж, в който имаме редовен и качествен градски транспорт с билети за време, с безплатни карти за всички ученици, едни красиви и безопасни градски паркове и алеи, чист въздух, зелени билети, когато го няма, законно строителство, грижа за паметниците на културата, зелени площи, градинки и детски градини... Какво ли няма в този оазис... Само нас ни няма.

Автор: Евгения Чаушева

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 11 потребители
 • АнонименЛюбо 8 АнонименЛюбо преди 3 месеца Профил на трол?
  За да те приемат едва "Руска филология", с предимство на "активни борци", говори много...
 • Татяна Шаренкова 7 Татяна Шаренкова преди 3 месеца Профил на трол?
  Жалостиво мяукане и предъвкване на едни и същи до втръсване известни на всички българи факти и зависимости! Каква злостна тъпотия е сътворила комунистката "Автор: Евгения Чаушева". Генче, мари, колко пари ти даде Ниновица да изпишеш тия глупости? Ти си лош продажен журналист!....... Лесно е да говориш и пишеш как родната България не се развивала с бързи темпове, трудно е да предложиш с виж още ›› хема и метода за ускорено развитие!!!!По време на жестокия съветски тодорживков социализъм България беше на последно седмо място по икономически и социални показатели в т.нар. социалистически лагер. По време на прехода от комунизъм към демокрация на два пъти омразната на българите комунистическа партия БСП фалира държавата. Комунистите от БСП нищо креативно не правеха и всячески пречеха на новото капиталистическо развитие на страната. Техен лозунг бе "Искахте демокрация, ето ви я". Комунистие от БСП окрадоха държавата, разсипаха икономиката, заплашваха, пребиваха, организираха СИК и ВИС, присвоиха с врътки и заплахи курортите, земите, работещите предприятия, ограбваха хазната и накрая Европейският съюз им спря дори европарите, защото и тях приватизираха в бездънните си джобове- правителството на Станишев и Орешарски. Днес в БСП/БКП се подвизават най-богатите граждани на родината ни. Сред тях е дори вождът- Корнелия Нинова. Социалистите-комунисти от БСП имат един единствен бог- ПАРИТЕ!!! БСП пречи на всичко и на всички. БСП е тумор в снагата на България. Докато същесвува БСП нашата България няма шанс за ускорено развитие. БСП е нещастието и проклятието на България! Руснаците постъпиха предвидливо и веднага след срива на комунизма обявиха КПСС извън закона и я разтуриха, както са направили с нацистката партия ГРНСП след Втората световна война. Не оставиха КПСС със сменено ново име- примерно СПСС или РСП-Руска Социалистическа Партия.... Докато властта в България не стори същото както руснаците- да обяви извън закона БСП и да я разформирова- тази партия вечно ще пречи на бъдещото развитие на родината ни!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  без значение учител ли е комунист ли е мьж ли е жена ли е... вьпроса е в това че не знае да управлява... освен това е зависима
 • ciklop50 5 ciklop50 преди 4 месеца Профил на трол?
  Така е, когато за кмет се избере комунист! Не разбрахте ли, че от комуниста нищо хубаво не може да излезе, нищо свястно не може да извърши, само гафове, кражби и лъжи!Софиянци, пак си изберете кмет от някоя от червените парцали, произлезли от червената клоака на позитано 20!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Да ни е честита бъдещата кметица на столицата Мая Костинбродска !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Поръчкова статия от Позитано ли е това ? Да се изтъкват само недостатъците в работата на строителните фирми ! Как не се намери една хубава дума за извършените небивали по мащаб в историята нс столицата промени и подобрения ? Накрая статията трябваше само да завърши с лозунга " Да живее Мая Костинбродската - надеждата на червени софиянци за кмет на столицата ни !"
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  умен даскал и зелен кон няма
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Който е учил за падежи - не трябва да се занимава ... със строежи!
 • г-жа Стефанова от 57 у-ще в София 1.1 г-жа Стефанова от 57 у-ще в София преди 4 месеца Профил на трол?
  Съмнително е твърдението,че става и за учителка.
  : 18 !
Нагоре