За свинския геноцид по Коледа

8988
За свинския геноцид по Коледа
Снимка: Pixabay

Някой, сравнително наскоро, реши, че е белег на изключително духовно, емоционално и морално извисяване да се откажеш от месото и да караш само на марули.

Изключение правят хората, които, следвайки простата максима, че всеки има своята истина, са решили, че се чувстват по-добре на марули, без да имат нужда да се обясняват и без да налагат вижданията си на никого.

В България обаче има една група вегани-екстремисти. Те правят протести, пускат се голи, оцапани в кръв, и обикалят сутрешните блокове, заклеймявайки народа, че по Коледа извършва "свински геноцид".

За тях щом ядеш месо, значи не обичаш животните, не разбираш вселенската истина и запушваш чакрите си с лоша енергия. Съответно, тяхна мисия е да ни просветлят и да ни убедят да се откажем от тази варварска традиция, за да построим един нов свят на киноа и люцерна.

За добро или лошо, човекът е всеядно животно. Съответно, хилядолетната му история е доказала, че не е щастлив нито само на мръвки, нито само на трева. И не е много ясно защо, ако възприемаме нещо като естествено, някой трябва да ни вменява вина за това.

Правото на избор е свещено. Този, който избира водораслите, не може да съди този, който избира пържолите. И обратното. Защото крайностите обикновено достигат противоположен ефект. И защото се получава така, че уж най-големите борци срещу насилието се опитват насилствено и агресивно да обявят своята гледна точка за еднствено вярна.

В природата има естествен ред и дали на някой той му се струва морален или не няма никакво значение. Сигурно не е много морално тигрите да ядат антилопи, но го правят. Сигурно и антилопите се стресират, сигурно и те не искат да са подложени на геноцид, но така е устроен светът. Срещу природата и себе си още никой не е спечелил битка.

Затова и в този случай, както по принцип винаги, е от изключително значение уважението към чуждата истина. Всеки има право на нея, стига да не вреди на друг. Ние, месоядните, бихме могли да понамалим малко шегите на гърба на вегетарианците и веганите. Те пък, от своя страна, биха могли да разберат, че ние приемаме своя начин на хранене за естествен и имаме право да ядем мръвки по Коледа спокойно, без да ни обвиняват в свиндски джихад. Защото и на нас ни е тъжно за прасенцата. Но какво да се прави...

Автор: Десислава Любомирова

В Италия готвят затвор за родители, принуждаващи децата си да са вегани

В италианския парламент официално беше внесен законопроект, според който родители, които налагат веганска диета на малките си деца, мог...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com