X
 
 

Арабски инвеститори обещават 5 млрд. долара за туризъм на Кот д’Ивоар

1068 0
photo of Арабски инвеститори обещават 5 млрд. долара за туризъм на Кот д’Ивоар
Снимка: iStock/Guliver
Кот д'Ивоар обяви във вторник, че арабските инвеститори са обещали 5 милиарда долара за подкрепа на програмата на страната за привличане на чуждестранни туристи към западноафриканската нация, предаде БГНЕС.

Министерството на туризма заяви, че „на кръгла маса на инвеститорите в Дубай“ в неделя и понеделник бил изразен интерес към Кот д'Ивоар и по думите на министъра на туризма Сианду Фофана става дума за „обещания на стойност над 5 милиарда долара“.

Инвестиции за милиони и стотици работни места създава индустриалният парк в Бургас

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД разширява своята дейност и цели да реализира най-важната от тях – колкото се може по...

Очарователната офанзива на Кот д'Ивоар в Обединените арабски емирства включва делегация с наскоро пенсионирания звезден футболист Дидие Дрогба и A'Салфо, водещ певец от поп групата Magic System, който даде два концерта.

Инициативата, наречена „Великолепният Кот д'Ивоар“, стартира през май. „Нашата цел е да станем петата по големина дестинация за туризъм в Африка до 2025 г.“, казва Фофана в изявлението на Министерството.

Ако бъдат постигнати целите, туризмът ще представлява 12 процента от БВП, в сравнение с 5,5 процента днес, а работните места в туристическия сектор ще нараснат от 270 000 към 2016 г. на 365 000.

Икономиката на страната днес зависи изключително много от приходите в селските райони, особено от какао и кафе.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители