Атентат срещу полицията в Кайро, „Ислямска държава“ пое отговорност

6901
Атентат срещу полицията в Кайро, „Ислямска държава“ пое отговорност

Най-малко шестима египетски полицаи бяха ранени тази нощ при експлозия на кола бомба пред техния участък в Кайро, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на министерството на вътрешните работи.

Местни медии цитират здравното министерство, че са ранени 27 души, посочва ТАСС.

САЩ постигна "пълен провал" в подготовката на сирийски бойци срещу "Ислямска държава"

Първият етап от програмата на Пентагона по подготовка на бойци от сирийската опозиция, които, според Вашингтон, трябва да са гръбнакът ...

Мишена на атентата била сграда в северен квартал на столицата на Държавна сигурност - една от полицейските служби в Египет. Зданието е разрушено частично, информира БТА.

"Неизвестен спря рязко колата си пред сградата, излезе от нея и се качи на мотор, за да избяга, след това колата експлодира", пише в комюникето.

За нападението отговорност поеха въоръжени бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД). Това съобщи телевизия "Ал Джазира", като цитира изявление на ислямистите, предаде ТАСС.

Атаката с кола бомба е "отмъщение за нашите братя мъченици", твърди в Туитър ИД, цитирана от Франс прес.

9 души - членове на "Ислямска държава", задържаха македонските спецчасти

Македонските сили за сигурност задържаха девет души, които са били членове на "Ислямска държава" по време на спецоперация.  Спеца...

Същевременно египетските сили за сигурност ликвидираха в северната част на Синайския полуостров 23 екстремисти от ИД, съобщи говорител на армията. Всички убити джихадисти са били членове на радикалната група "Вилает Сина" ("Провинция Синай"), посочва Дарик нюз.

Полицията арестува още 13 привърженици на "Вилает Сина", повечето издирвани във връзка с нападения срещу египетски военни в Северен Синай.

"Провинция Синай" (преди Ансар Бейт ал Макдис), египетския клон на "Ислямска държава", редовно си приписва нападения срещу полицаи и войници след свалянето от власт от армията през юли 2013 година на президента ислямист Мохамед Морси и последвалите кървави репресии срещу неговите привърженици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com