X
 
 

Десетки членове на ИД са убити при операция на Синайския полуостров

1569 0
Десетки членове на ИД са убити при операция на Синайския полуостров
Снимка: Getty Images/Guliver
Египетските сили за сигурност убиха 14 екстремисти в северната част на Синайския полуостров, става ясно от официално изявление. Според него, убитите може да са участвали в неотдавнашната атака срещу контролно-пропускателен пункт на правоохранителните органи в град Ариш, предаде БГНЕС.

"В хода на преследването на нападателите успяхме да открием група екстремисти в една от изоставените къщи в района на Ал Мзаид", се казва в изявлението на египетското вътрешно министерство В изявлението се добавя, че бунтовниците са влезли в схватка с полицията и са били убити от последвалия обратен огън. У тях са открити 14 оръжия и три колана с експлозиви.

Членове на "Ислямска държава" признаха, че са обезглавили скандинавски туристки

Един от обвиняемите по време на процес в Мароко призна за убийството на две скандинавски туристки и разказа за обстоятелствата при извъ...

Нападението в Ариш се случи в сряда (5 юни), като при него са загинали най-малко осем полицейски служители. Поне пет от нападателите са били убити при престрелката. Медиите съобщиха, че терористичната група „Ислямска държава“ е поела отговорността за атаката.

Египетските власти от години предприемат антитерористични действия на Синайския полуостров, където терористи многократно извършват смъртоносни атаки. През 2014 година на полуострова бе обявено извънредно положение, след като бойците нападнаха египетски офицери по сигурността в района.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители