Египет ще защитава палестинските интереси чрез Съвета за сигурност на ООН

653
Египет ще защитава палестинските интереси чрез Съвета за сигурност на ООН
Снимка: Getty Images / Guliver

Египет ще използва председателството си на Съвета за сигурност на ООН за да защити интересите на палестинския народ. Това обявиха от северноафриканската страна след разговори между президента Абдел Фатах Ал-Сиси и палестинският лидер Махмуд Абас.

Миналия месец Франция обяви, че ще организира нова международна конференция, на която да бъдат възобновени мирните преговори между Израел и Палестина, които са замразени от 2014г. насам.

Абас и Сиси са обсъдили „координирането на арабските усилия и необходимите стъпки в рамките на Съвета за сигурност на ООН”. Египет пое ротационното представителство на органа за май месец.

Забраниха знамената на ИД и на Палестина на Евровизия 2016

Европейски съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) обяви решението си да забрани знамената на „Ислямска държава” и на Палестина о...

Двамата лидери са съгласни, че конфликтът трябва да бъде разрешен чрез регионални и международни инициативи, включително френската конференция.

Израел се противопостави на преговорите, като според Тел Авив пряк и безусловен диалог с палестинците е единствения изход.

Френският външен министър Жан-Марк Аро обяви, че разговорите между външните министри на 20 страни са подготовка за по-голяма международна среща тази година, която да включва лидерите на Израел и Палестина.

В момента напрежението в региона отново е високо като от октомври м.г. насам при различни инциденти и ответни действия загинаха 204 палестинци и 28 израелци, според преброяване на АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com