Гамбия със суров закон срещу женитбата с непълнолетни - по над 20 години затвор

2402
Гамбия със суров закон срещу женитбата с непълнолетни - по над 20 години затвор

Президентът на Гамбия Яйя Джамех обяви забрана на сватбите на деца в предимно мюсюлманската западноафриканска нация. Предвиждат се тежки присъди за нарушителите на новите правила. В реч пред мюсюлмански старейшини в Банги гамбийският президент обяви, че забраната влиза в сила веднага.

„Този който се ожени за момиче под 18 години, ще прекара 20 години в затвора. Родителите на момичето ще получат по 21, а всеки, който знае за това и не съобщи на властите ще влиза за 10 години”, добави Джамех.

Социален експеримент за ислямофобията у нас показа доброто лице на българина (Видео)

Социален експеримент за ислямофобията у нас направиха четирима български студенти от арабски произход. Те споделят, че идеята им е бил...

„Имамът и този, който води сватбената церемония също ще отидат в затвора. Ако искате да разберете дали казвам истината или не, опитайте утре и ще видите”.

Джамех инструктира законотворците да задействат новата забрана преди 21 юли.

През декември законодателите инкриминираха обрязването на жените и въведоха затвор до три години за всеки, който пренебрегне забраната, месец по-късно Джамех определи практиката като остаряла и нареди незабавното й прекратяване.

Джамех обяви през ноември, че тази жестока практика не се изисква от исляма - религията на около 95% от 1,8-милионното население на страната - и че тя трябва да остане в миналото.

Ислямът чака своя Мартин Лутер?

Ислямът е архаичен и нереформиран, затова стимулира насилие, казват някои. Реформираният ислям не е никакъв ислям – твърдят друг...

Ислямска република Гамбия е най-малката страна на африканския континент. Разположена е около река Гамбия. Столица на страната е град Банджул.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com