X
 
 

Официалното либийско правителство се възмути от Арабската лига

1997 2
Официалното либийско правителство се възмути от Арабската лига
Снимка: Getty Images/Guliver
Пратеникът на признатото от световната организация либийско правителство на националното споразумение (ПНС) в Арабската лига обвини блока в "двойни стандарти" относно конфликта, обхванал Либия, съобщи турският вестник "Сабах", цитиран от БГНЕС.

Представителят на ПНС Салех Шамахи осъди това, което нарече "най-несправедливо отношение" от Арабската лига на морското споразумение между Либия и Турция.

Анкара ще изпрати войски в Либия

Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще представи законопроект за изпращане на войски в Либия веднага след възобновяване р...

Изказвайки се на среща на постоянни представители на общоарабската организация в Кайро, той каза, че Либия призовала Арабската лига да преразгледа позицията си по отношение на агресията, насочена срещу Триполи от либийския военачалник Халифа Хафтар, но блокът не е отговорил.

"Арабската лига прилага двоен стандарт. Тя не направи нищо, когато ние (ПНС) свикахме спешна среща при стартирането на агресията на Хафтар", заяви Шамахи на срещата, която се проведе по искане на Египет.

Той добави, че двойните стандарти тласкат ПНС да преразгледа смисъла от престоя си в организацията, поставяйки под въпрос ролята на Арабската лига и доколко организацията е представителна за арабите.

Шамахи също посочи подписването на две сделки между Анкара и признатото от ООН ПНС на 27 ноември в пакт, очертаващ военното сътрудничество, както и морските граници на двете страни в Източното Средиземноморие, като гаранция за управлението на ПНС.

Хафтар даде на правителството на Сарадж 72 часа да напусне столицата

Либийската национална армия (ЛНА) под командването на генерал Халифа Хафтар даде на силите, лоялни на ръководителя на правителството на...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    А за Венесуела някой да се сети?! ""Официалното либийско правителство се възмути"" Двойни стандарти на Империята-Хегемон.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    А за официалният либийски парламент някой да гъкне нещо ?
Последно в Актуално