Оператор, работещ за NBC, се зарази с ебола

30502
Оператор, работещ за NBC, се зарази с ебола
Снимка: Gettyimages

Още един американски гражданин се е заразил със смъртоносния вирус ебола. Става въпрос за 33-годишен оператор на свободна практика, който е снимал в Либерия.

Американецът за последно е работил за NBC. Той е четвъртият американец, за когото е потвърдено, че боледува от смъртоносния вирус.

Всички, с които е контактувал болният от ебола в САЩ, са под наблюдение

Експертна група от девет души ще вземе под свой контрол всички хора, които са контактували със заразения с ебола мъж, който бе приет ...

NBC е наела операторът за снимки в Либерия – огнището на ебола, но се оказало, че още във вторник човекът показал симптоми на болестта. „Ще направим всичко възможно, за да може той да получи възможно най-адекватна и добра медицинска помощ”, съобщават от телевизията, предаде BBC.

Останалата част от екипа на NBC, която е трябвала да снима – включително главният здравен редактор д-р Нанси Снайдърмен, ще бъде върнат обратно в САЩ с чартърен полет.

Междувременно в Тексас вече над 100 души бяха тествани за ебола, след като преди два дни либериец показа симптоми на болестта в американския щат. Той се е заразил с вируса, след като е посетил родната си страна, но е показал симптоми чак като се е върнал в Съединените щати. Голяма част от изследваните са под наблюдение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com