Предстои ви пътуване до Египет - вижте условията за влизане в страната

7439
Предстои ви пътуване до Египет - вижте условията за влизане в страната
Снимка: Pixabay

Напълно ваксинирани срещу коронавирус чужденци могат да влизат в Египет без PCR тестове, при условие че предоставят сертификат за ваксинация на границата, съобщават от Министерството на здравеопазването и населението на страната, пише БГНЕС. „Това включва ваксини, одобрени от Световната здравна организация (СЗО) и Египетския орган по лекарствата, цитира вестник „Ал Ахрам“.

Влизането е разрешено 14 дни след получаване на втората доза от двукомпонентна ваксина (Sputnik V , Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac), или 14 дни след получаване на първата доза еднокомпонентна ваксина на Johnson&Johnson". „Сертификатите трябва да съдържат QR код и печат на официален орган, не се допускат корекции, петна или допълнения“, се казва в съобщението на Министерството на здравеопазването.

Египетски съд потвърди смъртните присъди на 12 души от „Мюсюлмански братя”

Египетски съд потвърди в понеделник смъртните присъди за 12 членове на „Мюсюлмански братя”, включително двама висши лидери ...

В същото време се предвижда това да се отнася за страни, "които не са засегнати от мутирали щамове на коронавирус". Ако пътуващ пристигне от една от страните, където са регистрирани мутации (това включва Индия, Бангладеш, Пакистан, Бутан, Мианмар, Непал, Виетнам, Шри Ланка, Бразилия и някои други страни от Латинска Америка), то дори със сертификат за ваксинации пристигащите трябва да направят молекулярен бърз тест за коронавирус още на летището. Ако се окаже положителен, чуждестранният гражданин е длъжен да направи още един PCR тест. Ако този тест също е положителен, тогава влиза в сила протокол, според който заразеното лице се настанява в специално обособена за целта болница, обясняват от египетското Министерство на здравеопазването.

В Египет ситуацията с коронавируса се стабилизира до известна степен. Ако през май - началото на юни ежедневно са регистрирани повече от хиляда нови случая на инфекция, сега среднодневното увеличение на заразените хора е спаднало до 500 души. Според последните данни на Министерството на здравеопазването на страната, от началото на пандемията са идентифицирани над 278 хиляди заразени, над 206 хиляди са напълно възстановени, 15,9 хиляди души са починали. През изминалия ден 37 души са починали от усложнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Сериозни наводнения и десетки загинали: Кения е на ръба (ВИДЕО)

Режим на тока в Египет

Катастрофа с хеликоптер в Кения, загинали са висши военни

След откуп: Сомалийските пирати освободиха отвлечен кораб

Една година от войната, която забравихме: Суданците са на ръба

Русия докара ПВО и военни инструктори в Нигер (ВИДЕО)

Украйна открива посолства в Африка

Египет: "Най-трудният Рамадан от Средновековието насам"

Десетки загинали при преобръщане на рибарско корабче в Мозамбик (СНИМКИ)

Слон уби 80-годишна туристка в Замбия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com